Багатенький Деніел

23.11.2005
Багатенький Деніел

Деніел Редкліфф, він же Гаррі Поттер.

      У той день, коли звичайному (хоча й не новачку в акторській справі) британському хлопчику Деніелу Редкліффу випав щасливий білет у вигляді ролі на той час уже досить популярного героя письменниці Джоан Роулінг Гаррі Поттера, майбутня кінозірка навіть не уявляла, якою всесвітньою славою обернеться для нього ця роль. На той час, коли Деніела обрали з-поміж 1 тисячі 600 претендентів у «юні чарівники», він уже був актором зі стажем — грав і головні ролі (наприклад, юного фокусника Девіда Копперфільда в однойменному фільмі), й епізодичні, зате в компанії з такими «метрами», як Джемі Лі Кертіс, Джефрі Раш та Пірс Броснан (у фільмі «Кравець із Панами»). Тож новинкою акторська робота для хлопця не була, і від перевтілення у Поттера він чекав хіба ще трохи досвіду й популярності.

      Однак те, що звалилося на голову молодого актора після виходу на екрани першого фільму «поттеріани», простою популярністю не назвеш — це, без перебільшення, була слава. В один день Редкліфф несподівано для себе став зіркою, в яку масово закохувалися дівчата (відповідного віку, звісно), «на яку» радо ходили в кінотеатри дорослі і від якої просто шаленіли діти всіх статей і вікових категорій. Звісно, така популярність у масах не могла не вилитися у фінансовий показник, і тепер у свої 16 років Деніел Редкліфф — один із найбагатших підлітків світу. Адже тільки за роль у фільмі «Гаррі Поттер і Орден Фенікса» хлопцеві запропонували 8 мільйонів фунтів (близько 14 мільйонів доларів). Таким чином, як пише газета «Дейлі телеграф», виконавець ролі найпопулярнішого учня магічної школи Гогварт потрапляє у категорію юних суперзірок, яку колись «започаткував» Макколей Калкін, котрий за ролі у трьох серіях фільму «Сам удома» заробив понад 25 мільйонів доларів.

      Нагадаємо, що минулого тижня в американський та європейський прокат вийшла четверта «серія» пригод Гаррі («Гаррі Поттер і Кубок вогню»), яка в перший же уїк-енд поставила рекорд серед усіх фільмів «поттеріани», зібравши 181,4 мільйона доларів.