НОВИНИ ПЛЮС

19.11.2005
Річниця Майдану

      Юлія Тимошенко закликала своїх прихильників вийти 22 листопада на майдан Незалежності в Києві для відзначення річниці Помаранчевої революції. Згідно з домовленостями, екс-Прем'єр виступить зі сцени Майдану передостанньою, а після неї промовлятиме Президент Віктор Ющенко (як повідомив учора на брифінгу в СП заступник голови секретаріату глави держави Іван Васюник — орієнтовно о 20.00). А першими говоритимуть перед багатотисячною аудиторією «польові командири Майдану» — Луценко, Філенко, Стецьків і Томенко.

Партактив

      На базі депутатської групи «Довіра народу» може бути створено виборчий блок, до якого увійдуть партії «Відродження» ім Георгія Кірпи, «Третя сила», Республіканська християнська партія і Партія зелених України. Як передає УНІАН, про це вчора в інтерв'ю журналістам повідомив керівник групи «Довіра народу» у ВР, народний депутат Антон Кіссе. За його словами, наразі триває «серйозний діалог» між названими партіями щодо формування коаліції.

* * *

      Українська партія «Єдність» та Всеукраїнська партія миру і єдності утворили виборчий блок «Єдність». Про це вчора оголосили на прес-конференції в УНІАН лідери партій Володимир Яловий, секретар Київради, та Людмила Янковська.

* * *

      «Міністерство юстиції України поставило крапку у справі політичної партії «Трудова Україна» — в листі №32-45-3126 від 18 листопада 2005 р. Мін'юст повідомляє, що немає підстав для внесення відповідних змін до реєстру політичних партій». Про це УНІАН повідомили у прес-службі «Трудової України», зазначивши, що «таким чином, головою «ТУ» визнано народного депутата Валерія Коновалюка».

      Нагадаємо, що в цій партії відбувся розкол, і на «паралельному» з'їзді замість Коновалюка лідером обрали іншого нардепа, Володимира Сівковича.

Пам'ять

      26 листопада в Україні на вшанування пам'яті жертв голодоморів відбудеться акція «Засвіти свічку». Цього дня Президент Віктор Ющенко закликає о 16.00 влаштувати загальнонаціональну хвилину мовчання та позапалювати поминальні свічки біля ікон, пам'ятних знаків, на майданах міст та сіл України чи вдома на вікнах.

Парламент

      Учора народний депутат Володимир Демьохін увійшов до фракції Партії регіонів, а Євген Сігал вийшов із фракції Народної партії.

Як здоров'я?

      Віктор Ющенко в четвер проводив медичні консультації і процедури у клініці в Женеві (Швейцарія), про що повідомила на брифінгу в СП прес-секретар Президента Ірина Геращенко. За її словами, «почувається Президент добре, ви самі бачите, який його графік. Але дійсно щодня потрібно працювати над виведенням діоксину, щоб якнайшвидше повністю відновити організм».

  • У Верховній Раді оголошено перерву

    Після ранкових голосувань щодо програми діяльності уряду та законопроекту про пропорційну виборчу систему відбулося екстрене засідання фракції “Наша Україна”. >>

  • Почати знизу

    Доки український парламент, попри майданні обіцянки, не поспішає саморозпускатися, а ідея загальної децентралізації влади лишається в проектах, політики місцевого рівня вирішили взяти ініціативу в свої руки і почати ділитися досвідом та налагоджувати співпрацю з колегами, не чекаючи вказівок згори. >>

  • Вiдставили до лiкарнi

    Прокурор Черкаського району Руслан Олійник, він же син екс-мера Черкас і відомого народного депутата України Володимира Олійника, нині у реанімації. Туди він потрапив після того, як районну прокуратуру пікетували черкаські активісти, вимагаючи його відставки. >>

  • «УДАР» коліном

    Верховна Рада, котра ніяк не зважиться на «суїцид», помалу викликає гостре роздратування у найбільш палких прихильників дострокових парламентських виборів. Цього тижня із незвичною для себе різкою риторикою виступив депутат від «УДАРу» Павло Розенко, котрий заявив наступне: «УДАР» наполягатиме, щоб на одному з перших засідань через два тижні було все-таки проголосовано постанову (про саморозпуск), яка була підписана трьома політсилами... >>

  • Морозу відріжуть зв'язок,

    Як уже повідомлялося, спікер розпущеного парламенту Олександр Мороз планує скликати 4 вересня сесію ВР. На заваді цьому можуть стати досить цікаві чинники. >>