Хроніки Термінатора

17.11.2005
Хроніки Термінатора

         Якщо кіношний персонаж сподобався глядачам, то за фільмом обов'язково знімуть серіал. Принаймні так було з Горцем, Нікітою, Робокопом. Дивно, що в цьому переліку досі немає Термінатора. Але це поки що. Бо вже найближчим часом зйомки такого «телемила» розпочнуться. І хоча сам «матірний» фільм з Арнольдом Шварценеггером теж доволі довгий — складається з трьох частин, і його четверта серія не за горами, творці серіалу сподіваються на успіх свого дітища. Адже в ньому розповідатиметься про те, чого ми не бачили між частинами основної «кіборгіади».

      Як відомо, у першому «Термінаторі», знятому ще в 1984 році, кіборг-убивця полює на жінку на ім'я Сара Коннор. Та має народити сина, який у майбутньому очолить повстання людей проти машин. Звісно, «залізяки» не повинні допустити, аби малий з'явився на світ, і посилають у минуле Термінатора (Шварценеггера). У сіквелі «Судний день» (1991) ми вже бачимо, що хлопчик, якого так бояться машини, народився й цілком благополучно доріс до підліткового віку. Сама Сара в цей час перебуває у психушці, а підступні роботи посилають у майбутнє ще одного, значно досконалішого кіборга, який полюватиме вже на Джона. Той у свою чергу відправляє для свого захисту знайомого із попередньої частини Термінатора-Арнольда, але вже доброго. І, зрештою, з  третьої частини «Повстання машин» (2003) ми дізнаємося, що Сара померла від лейкемії, а на дорослого Джона полює ще досконаліший робот, до того ж у жіночому тілі. Начебто все логічно і зрозуміло, одначе продюсерам здалося, що глядачі страшенно хочуть знати, що відбувалося з героями фільму у той період, який не потрапив на екрани. Так народилася ідея  «Хронік Сари Коннор» — під цією робочою назвою й зніматиметься серіал.

      Сценарій до «Хронік» напише Джош Фрідман (що це за один, глядачі знають за «Війною світів»). Над телевізійним проектом спільно працюють Warner Bros Televіsіon і власники компанії C2, продюсери фільму «Термінатор-3» Маріо Кассар та Ендрю Вайна. Про акторів, які будуть задіяні в «милі», поки що нічого не відомо.

      Розраховувати на вражаючі спецефекти глядачам не варто — у серіалі, як зазначають продюсери, їх не буде через скромний бюджет. Та й узагалі за жанром майбутній серіал класифікують як сімейну драму. Одначе деякі сюрпризи у фільмі з'являться, принаймні автори дуже розраховують, що в окремих епізодах зніметься сам губернатор Каліфорнії Арнольд Шварценеггер. А кому хочеться вражаючих видовищ, радимо дочекатися четвертого «Термінатора», підготовка до зйомок якого триває повним ходом. За сюжетом цієї частини, герой фільму має потрапити в майбутнє, щоб змінити свою долю. Інакше загине від руки Термінатора, який рятував його у двох попередніх частинах...