ХОКЕЙНА МОЗАЇКА

17.11.2005

Дискваліфікація

      Дисциплінарний комітет Міжнародної федерації хокею (ІІХФ) у складі суддів із Швеції, Швейцарії й Німеччини дискваліфікував гравця збірної України та білоруського «Хімволокна» Олександра Побєдоносцева за вживання забороненого препарату нандролону на два роки. Нагадаємо, що в допінг-пробах А і Б, взятих на початку травня у 24-річного захисника на чемпіонаті світу в Австрії, концентрація анаболічного стероїду перевищувала допустиму в 15 разів. Дискваліфікація поширюється на всі турніри під егідою ІІХФ і триває з 5 травня 2005 року до 4 травня 2007-го. Опротестувати рішення можна впродовж трьох тижнів у спортивному суді у Швейцарії.

НХЛ

      Результати матчів за вівторок: «Вашингтон» — «Тампа-Бей» — 4:3 (по бул.; Федотенко («Т») — 15:20, 1+0 (четвертий гол українського форварда), корисн. «0», 4 кидки), «Торонто» — «Рейнджерс» — 2:1 (Понікаровський («Т») — 13:48, 0+0, корисн. «0», 2 кидки), «Оттава» — «Кароліна» — 1:2, «Нешвілл» — «Лос-Анджелес» — 3:2, «Монреаль» — «Флорида» — 4:3 ОТ, «Баффало» — «Нью-Джерсі» — 4:1.

Кубок виклику

      Паралельно з латвійським етапом «Єврочеленджа» ще два турніри під егідою європейського Кубка виклику відбулися в Норвегії й Італії. На майбутньому олімпійському майданчику в Турині перемогу святкували австрійці, які обійшли команди Словенії (приїде до Києва за місяць), Італії (суперник України на чемпіонаті світу-2006) і Франції. У Сарпсборгу господарі змагання — норвежці — переграли білорусів (4:0) і данців (2:1). У зустрічі за друге місце збірна Білорусі здолала Данію — 4:1.