Що, де й коли

11.11.2005

      Календарний план основних організаційних заходів підготовки й проведення виборів депутатів Верховної Ради 26 березня 2006 року.

 

      З 1 листопада по 1 січня 2006 року громадяни можуть ознайомитися із загальним списком виборців, а до 1 лютого 2006 року вони можуть бути уточнені.

      До 20 листопада включно ЦВК оголосить про початок процесу виборів Верховної Ради, а 26 листопада почнеться виборча кампанія. З 27 листопада по 25 грудня партії й блоки можуть висувати кандидатів у депутати Ради.

      До 30 грудня партії й блоки повинні подати документи до ЦВК для реєстрації кандидатів у депутати Верховної Ради, при цьому не пізніше, ніж на 7-й день із дня прийняття заяви, ЦВК повинна ухвалити рішення про реєстрацію або відмову в реєстрації кандидатів.

      З часу прийняття ЦВК рішення про реєстрацію кандидатів у депутати, внесених до виборчого списку, партії й блоки можуть проводити передвиборчу агітацію.

      До 9 січня 2006 року партії й блоки можуть повторно подати заяву про реєстрацію кандидатів, а до 13 січня ЦВК повинна ухвалити остаточне рішення щодо реєстрації або відмови в ній.

      До 16 січня 2006 року центральні органи партій і блоків можуть подати до ЦВК списки осіб для внесення їх до складу окружних виборчих комісій. До 19 січня 2006 року партії й блоки можуть відкрити накопичувальний рахунок свого виборчого фонду.

      До 24 січня 2006 року ЦВК повинна створити окружні виборчі комісії. До 3 лютого окружні виборчі комісії повинні створити виборчі дільниці, а до 18 лютого — дільничні виборчі комісії.

      До 18 лютого 2006 року партії можуть ухвалити рішення про вихід зі складу блоку, а також про розпуск блоку.

      До 20 березня 2006 року партії й блоки повинні внести подання до ЦВК й окружних виборчих комісій про реєстрацію офіційних спостерігачів від них, а не пізніше наступного дня після цього ЦВК й окружні комісії повинні їх зареєструвати.

      До 22 березня ЦВК може ухвалити рішення про скасування реєстрації окремого кандидата зі списку партії або блоку.

      О 24:00 24 березня 2006 року партії й блоки повинні завершити передвиборчу агітацію. З 8:00 до 20:00 26 березня 2006 року має бути проведене голосування.

      До 10 квітня 2006 року ЦВК повинна встановити результати виборів депутатів Верховної Ради, а не пізніше, ніж на п'ятий день після цього, ЦВК повинна опублікувати результати виборів, а також список обраних депутатів у газетах «Голос України» та «Урядовий кур'єр».

      Через 15 днів після дня офіційного оголошення ЦВК результатів виборів (не пізніше від 30 квітня) виборчий процес вважається завершеним.

  • У Верховній Раді оголошено перерву

    Після ранкових голосувань щодо програми діяльності уряду та законопроекту про пропорційну виборчу систему відбулося екстрене засідання фракції “Наша Україна”. >>

  • Почати знизу

    Доки український парламент, попри майданні обіцянки, не поспішає саморозпускатися, а ідея загальної децентралізації влади лишається в проектах, політики місцевого рівня вирішили взяти ініціативу в свої руки і почати ділитися досвідом та налагоджувати співпрацю з колегами, не чекаючи вказівок згори. >>

  • Вiдставили до лiкарнi

    Прокурор Черкаського району Руслан Олійник, він же син екс-мера Черкас і відомого народного депутата України Володимира Олійника, нині у реанімації. Туди він потрапив після того, як районну прокуратуру пікетували черкаські активісти, вимагаючи його відставки. >>

  • «УДАР» коліном

    Верховна Рада, котра ніяк не зважиться на «суїцид», помалу викликає гостре роздратування у найбільш палких прихильників дострокових парламентських виборів. Цього тижня із незвичною для себе різкою риторикою виступив депутат від «УДАРу» Павло Розенко, котрий заявив наступне: «УДАР» наполягатиме, щоб на одному з перших засідань через два тижні було все-таки проголосовано постанову (про саморозпуск), яка була підписана трьома політсилами... >>

  • Морозу відріжуть зв'язок,

    Як уже повідомлялося, спікер розпущеного парламенту Олександр Мороз планує скликати 4 вересня сесію ВР. На заваді цьому можуть стати досить цікаві чинники. >>