ХРОНІКА

04.11.2005
Футбол

      Як і очікувалося, головним тренером столичного «Арсеналу» призначений Олександр Заваров. Фахівець, який прийшов на зміну Олександру Баранову, погодився на роботу з «канонірами» після зустрічі з мером Києва Олександром Омельченком.

Волейбол

      У другому турі жіночого Кубка топ-команд Європи черкаський «Круг» у рідних стінах здолав «Єдінство» з Сербії і Чорногорії — 3:1 (24:26, 25:16, 25:21, 25:21). В іншому матчі групи С бельгійський клуб «Дофін» із Шарлеруа переграв словацьку «Сеніцу» — 3:0. Тепер в активі кожної з команд по три очки.

Фехтування

      Українка Яна Шемякіна стала чемпіонкою Європи серед юніорок в угорському Таполці. У фіналі наша шпажистка впевнено здолала представницю Швейцарії Евек'юз — 15:7. Кілька місяців тому 17-річна львів'янка виграла континентальну першість і серед дорослих.

Баскетбол

      Відбулися перші матчі НБА нового сезону. У прем'єрній зустрічі чинний чемпіон найсильнішої ліги світу — «Сан-Антоніо сперз» — розібрався з «Денвер наггетс» — 102:91. А вчора команду з Денвера в овертаймі з рахунком 99:97 переграв і «Лос-Анджелес лейкерз», клуб нашого Станіслава Медведенка. Українець за рішенням тренера Філа Джексона на майданчик не виходив. Не зіграв за свій «Сіетл» інший наш співвітчизник, 30-річний форвард Віталій Потапенко, який незадовго до старту сезону отримав невелике ушкодження. Його «надзвукові» партнери поступилися «Лос-Анджелес кліпперз» — 93:101.

Хокей

      Результати матчів НХЛ за середу: «Баффало» — «Оттава» — 4:10 (Альфредссон («О») — 4 шайби), «Сент-Луїс» — «Чикаго» — 5:6 ОТ, «Даллас» — «Лос-Анджелес» — 3:6, «Ванкувер» — «Міннесота» — 2:1, «Сан-Хосе» — «Нешвілл» — 3:2 ОТ.

Влада і спорт

      Позавчора Верховна Рада 292 голосами підтримала запит президента ФФУ Григорія Суркіса до Президента України Віктора Ющенка та Прем'єр-міністра Юрія Єханурова «Стосовно ситуації, що виникла навколо НСК «Олімпійський» під час підготовки до участі України в тендері на право проведення чемпіонату Європи-2012 з футболу та недотримання законодавства України під час забудови прилеглої до нього (стадіону) території». Як відомо, будівництво торгового центру біля головної арени країни не дає змогу гарантувати безпеку глядачам при евакуації.