Трилери і трагедії футбольних театрів

04.11.2005
Трилери і трагедії футбольних театрів

Трезеге забиває й потрапляє в історію «Ювентуса». (Фото РЕЙТЕР.)

      Суперрезультативними вийшли поєдинки середи в головному клубному турнірі Старого світу: 31 гол у восьми матчах. Найбільше емоцій глядачі пережили на бременському «Везерштадіоні». Здавалося б, «Вердер» упевнено перемагав гостей з італійського Удіне — 3:0, але протягом шести хвилин на початку другого тайму ті повернули хід зустрічі у зворотний бік, зрівнявши рахунок. Коли вже очікувалося повторення сценарію останнього фіналу Ліги чемпіонів (у якому «Ліверпуль» відіграв у «Мілана» гандикап у три м'ячі й у підсумку переміг), французький плеймейкер господарів Міку повернув до тями німецьких фанів, забезпечивши «музикам» три очки. Зберегти перемогу «Вердеру» допомогло вилучення гравця «Удінезе». До речі, фани з досвідом провели ще й паралель між позавчорашнім двобоєм у Бремені та матчем київського «Динамо» з «Араратом» в одному з останніх чемпіонатів СРСР: тоді події розгорталися в такій самій послідовності.

      Після розгрому нищівного «Панатинаїкоса» (хет-трик на рахунку камерунця Ето'О) «Барселона» фактично забезпечила собі вихід до 1/8 фіналу з квартету С, інші три команди мають рівні шанси на здобуття другої путівки до «плей-оф».

      У групі А «Ювентус» завдяки двом красивим пострілам Давіда Трезеге реваншувався над «Баварією» з рахунком мюнхенського матчу двотижневої давнини. При цьому французький форвард зi 106 голами став кращим бомбардиром в історії «Юве». В іншій зустрічі віденський «Рапід» програв у Бельгії «Брюгге» і втратив шанси навіть на потрапляння до 1/16 Кубка УЄФА.

      Результативно зіграли й команди четвірки В. Кривдникові київських динамівців — швейцарському «Тюну» — не вистачило досвіду, аби втримати нічию в матчі з «Аяксом». Два голи гості з Голландії забили вже в доданий арбітром час. До речі, так амстердамська команда здобула першу перемогу в останніх 15 виїзних зустрічах.

      Француз Тьєрі Анрі й голландець Робін ван Персі трьома м'ячами у ворота празької «Спарти» достроково забезпечили путівку до «плей-оф» лондонському «Арсеналу».

      Найменше ж голів було забито у групі D. Французький «Лілль», перегравши в Парижі «червоних дияволів» із Манчестера, підтвердив факт кризи в команді Алекса Фергюсона. Єдиний гол — на рахунку сумнозвісного для України словенця Ачимовича. Іспанський «Вільяреал» забив лише другий м'яч у Суперлізі, але цього вистачило для гостьової перемоги над «Бенфікою» і для того, аби стати на чолі таблиці.

 

ТАБЛО

Ліга чемпіонів.

Груповий турнір.

4-й тур. Результати середи:

Група А

«Брюгге» (Бельгія) — «Рапід» (Австрія) —  3:2

      Голи: Портільйо, 9; Балабан, 25; Верхеєн, 63 — Кінцл, 1; Гофманн, 81

«Ювентус» (Італія) — «Баварія» (Німеччина) — 2:1

      Голи: Трезеге, 62, 85 — Дайслер, 66

      Вилучення: Ібрагімович, 90 («Ю»)

      Становище команд: «Ювентус», «Баварія» — 9, «Брюгге» — 6, «Рапід» — 0.

Група В

«Тюн» (Швейцарія) — «Аякс» (Голландія) — 2:4

      Голи: Лустрінеллі, 56; Адріано, 74 — Снайдер, 27; Анастасіу, 63; Де Йонг, 90+1; Бухарі, 90+3

«Арсенал» (Англія) — «Спарта» (Чехія) — 3:0

      Голи: Анрі, 23; ван Персі, 82, 86

      Становище команд: «Арсенал» — 12, «Аякс» — 7, «Тюн» — 3, «Спарта» — 1.

Група С

«Барселона» (Іспанія) — «Панатинаїкос» (Греція) — 5:0

      Голи: ван Боммель, 1; Ето'О, 14, 40, 65; Мессі, 34

«Вердер» (Німеччина) — «Удінезе» (Італія) — 4:3

      Голи: Клозе, 15; Бауманн, 24; Міку, 51, 67 — Ді Натале, 54, 57; Шульц, 60 (у свої ворота)

      Вилучення: Пінцi, 71 («У»)

      Становище команд: «Барселона» — 10, «Удінезе», «Вердер», «Панатинаїкос» — 4.

Група D

«Лілль» (Франція) — «Манчестер юн.» (Англія) — 1:0

      Гол: Ачимович, 38

«Бенфіка» (Португалія) — «Вільяреал» (Іспанія) — 0:1

      Гол: Сенна, 81

      Становище команд:  «Вільяреал» — 6, «Лілль», «МЮ» — 5, «Бенфіка» — 4.