Пологи в центральному колі

02.11.2005

      Історія медицини, навіть новітня, знає чимало випадків, коли жінка аж до самого «часу ікс» не здогадувалася про власну вагітність і пологи відтак ставали дуже несподіваним явищем. Ряд «необізнаних породіль» днями поповнила 23-річна бразилійка Сильвія Крістіна, а пікантності її випадку додає та обставина, що Сильвія — баскетболістка, і аж до пологів виступала за збірну своєї країни та клуб «Сан-Каетано»!

      Як повідомляє інформаційна агенція «Фолья», Сильвія Крістіна відіграла весь чемпіонат і лише після фінального матчу відчула себе трохи нездоровою. Болі в животі та деяка його округлість наштовхнули баскетболістку на думки про грижу. Молода жінка звернулася до лікарів, пройшла обстеження й почула «діагноз» — більш як семимісячна вагітність! Пологи були передчасними, що й не дивно на активність мами «в цікавому положенні». Між матчем-фіналом та народженням дитини минуло лише три дні...

      «Я навіть уявити не могла, що вагітна, — з подивом розповіла баскетболістка. — Я не відчувала нудоти та інших ознак, хіба що трохи поправилася. Але навіть не звертала на це уваги, адже я завжди любила поїсти».

      При цьому жоден із медичних тестів, які Сильвія проходила протягом останніх місяців перед міжнародними матчами збірної та іграми на Кубок Америки, не показав особливостей її положення. З іншого боку, це ж були не тести на вагітність, каже жінка.

      Вона пригадала, що могла завагітніти під час поїздки в Португалію, де на початку року виступала за клуб «Барреро».

      Недоношеною «дитиною баскетболу» виявився хлопчик зростом 31 сантиметр і вагою трохи більше кілограма. Лікарі побоювалися за життя Луїша Фернанду (а саме так Сильвія назвала малюка), однак тепер його життя в безпеці. На всякий випадок малого помістили під скляний ковпак, йому забезпечують штучне харчування та підтримують кровообіг.

      Батько дитини, з яким Сильвія не розписана, за її словами, щасливий, як і вона сама.