«Наша Юлечка»: те, що на споді

29.10.2005
«Наша Юлечка»: те, що на споді

Повний варіант осінньої фотографії «нашої Юлечки» (верхня частина — листівка, розклеєна багатотисячним накладом).

      В Україні чимало «шурхоту» наробила нова передвиборча листівка Юлії Тимошенко. Екс-Прем'єрка — на чорному тлі, по боках — написи: «ЮЛЯ! МИ КОХАЄМО ТЕБЕ!» та «...чому розплетена коса і на очах бринить сльоза». Коса в лідерки партії «Батьківщина» справді розплетена, ба навіть розкидана по підлозі (чи на чому там модель фотографувалася), але головне не це. А те, що Юлія Володимирівна має на собі лише зворушливу блискучу сльозу (вона розташувалася на правій щоці), одягу ж немає зовсім! Бюст Юля прикриває схрещеними руками, і на цьому фото закінчується.

      На листівках, які вкрили стіни, паркани й стовпи в багатьох містах і селах, а Київ заклеїли просто повсюдно, є вихідні дані: «Надруковано ВАТ «Луганська обласна поліграфія»... Замовник: Харківський клуб прихильників Юлії Тимошенко «Наша Юлечка». Замовлення №56372/3. Наклад 1 000 000 прим.».

      При цьому представники Луганського облполіграфкомбінату свідчать, що таких листівок не друкували, та й не могли друкувати, адже тираж надто великий — не потягнули б, та й номер замовлення не відповідний їхнім цьогорічним роботам. Харківські представники «Батьківщини» також не підтверджують свою роль у підтриманні іміджу улюбленої, більше того — «коханої» лідерки.

      Тож є підстави вважати причетними до розповсюдження «голих» наклейок політтехнологів із центрального, тобто київського штабу Тимошенко. Хоча самі вони, приховуючи посмішки, заперечують цей факт, але ж інформацією земля повниться... І політпсихологи наголошують на новій, «еротичній» складовій передвиборчої кампанії Тимошенко. І до того ж почерк «штабний» — скажімо, на «тимошенківському» сайті «Оглядач» час від часу також друкують «перчені» фото, або ж колажі, Юлії Володимирівни.

      Авжеж, думали ми в «Україні молодій» з самого початку, це (фото Юлі на листівці зі «сльозою») — не фотомонтаж! І коли отримали по електронній пошті від одного художника, який заховався за ніком Shurik, нібито нижню частину того самого знімку, не мали особливих підстав не вірити в його «автентичність». До чого тільки не вдаються політики перед виборами, аби їх «кохали»... I, можливо, невдовзi на стiнах з’явиться «повний» варiант листiвки?