«Бабушка рядишком с дєдушкой»

26.10.2005

      Жило собі в Німеччині щасливе подружжя: робітник-металург Хайнц-Гюнтер і його дружина-італійка. Разом були і в горі, і в радості, народили двох чудових синів (зараз їм відповідно 25 і 23 роки), відсвяткували «трояндове», «срібне» і ще купу різних весіль, а після 38 років спільного життя раптом розлучилися. Здавалося б, подія хоч не така вже й пересічна (все-таки 38 років витримати одне одного — це, здавалося б, достатньо для того, аби терпіти шлюб і надалі), але все ж не надто особлива. Однак німецький таблоїд «Білд» присвятив їй цілу статтю, оскільки вважає цей випадок вельми неординарним. А все тому, що розлучився Хайнц-Гюнтер зі своєю 58-річною дружиною тільки через те, що чоловік став... жінкою. І тепер дідусь Хайнц уже ніякий не дідусь, і навіть не тато своїм синам, а бабуся Джессіка і, відповідно, друга «мама».

      Виявляється, сердега Гюнтер протягом усього життя відчував себе не представником сильної статі, а слабкою жінкою, хоча й приховував ці переживання від сім'ї та друзів. Ще коли я був малим хлопцем, грав у футбол та інші «хлопчачі ігри» та й потім, коли підлітком бігав за дівчатами, я розумів, що насправді зі мною щось не те, і роблю я це не за власним бажанням, а просто, бо хлопчики мають це робити, — розповідає Хайнц-Джессіка. — Але боявся комусь про це сказати...».

      Але п'ять років тому Гюнтер потрапив до лікарні з важкою формою грипу. І — вперше наважився сказати лікарям про свої відчуття. Медики пояснили чоловікові, що таке трапляється, і цілком можливо, він справді є жінкою — «у глибині душі».       Металурга-пенсіонера відправили на комплексне обстеження, під час якого з'ясувалося, що від природи він справді повинен би мати протилежну стать. Після цього доти сильний і зовсім не жіночний на вигляд німець почав приймати жіночі гормони, відростив волосся й зробив хімічну завивку, словом, став справжньою жінкою. Після гормональної терапії й кількох операцій у новітньої Джессіки виросли шикарні груди, й бабуся дуже подобається «справжнім» чоловікам. Колишня дружина Хайнца, щоправда, й досі не може отямитися від шоку та пробачити екс-чоловіка за те, що так довго приховував від неї свої справжні переживання. Натомість обидва сини сприйняли перетворення тата на жінку дуже спокійно і тепер залюбки спілкуються з Джессікою. Неясно тільки, як вони її називають — «татом» уже якось незручно, а «мамою» — дивно...