Відновлення мотоциклістів

26.10.2005
Відновлення мотоциклістів

      Відомі голлівудські актори Джуд Лоу та Еван Макгрегор планують здійснити мотопробіг дорогами Південної Америки. І маршрут цієї подорожі буде не абиякий, а такий, що повторює шлях молодого Че Гевари в компанії Альберто Гранади. Як відомо, майбутній полум'яний революціонер у 1952 році, будучи ще зовсім молодим, проїхався в компанії приятеля від Аргентини на північ континенту, збагатившись знаннями про життя знедолених латиноамериканців. Уже в ХХІ столітті ця мандрівка стала основою відомого фільму Вальтера Саллеса «Щоденники мотоцикліста». І, мабуть, саме перегляд цієї стрічки підштовхнув Лоу та Макгрегора на тривалий мотоциклетний переїзд. До речі, компанію їм складе Чарлі Бурман, котрий разом із Макгрегором уже мандрував на мотоциклі через Євразію. Було це, нагадаємо, минулого року, і зіркові туристи не без пригод долали територію України.

      Отже, головним мотоциклістом у цій трійці буде 34-річний шотландець Макгрегор, відомий широкому загалу як Обі-Ван Кенобі у «Зоряних війнах». Двічі за короткий час спізнати всі незручності життя на двох колесах — це вам не жарти. Але через пампаси й джунглі Еван поїде з почуттям виконаної роботи. Адже зовсім недавно він закінчив зніматися у черговому гучному кінопроекті — психологічному трилері під назвою «Залишся». Режисером цієї стрічки є Марк Фостер (відомий за «Балом монстрів»). А головна роль Макгрегора вибивається за рамки звичного для нього амплуа. «Я граю психіатра Сема, який намагається втримати свого пацієнта Генрі від самогубства. Одного дня я розумію, що між нами встановився якийсь незрозумілий зв'язок. Тепер, якщо загине пацієнт, мій герой також помре», — розповідає актор.

      Усі спроби героя Евана допомогти підопічному перетворюються на жахливу сюрреалістичну мандрівку підсвідомістю. Невідомо, де закінчується особистість лікаря і починається пацієнта. Ця плутанина ускладнюється тим, що в Сема є дівчина, яка також лікується в «дурці». Усі троє шукають вихід із ситуації, що склалася. Режисер залишив фінал стрічки відкритим, повідомляє канал М1.

      Авжеж, після таких ролей як не втекти в Південну Америку — відновлювати психологічну рівновагу. До речі, напарникові Евана Джуду Лоу після скандалу й розриву з нареченою Сієною Міллер моторелакс також не завадить.