«Хоробре серце» — добре серце

22.10.2005
«Хоробре серце» — добре серце

Мел Гібсон.

      Хвиля пожертв американських зірок на ліквідацію наслідків стихії у штаті Луїзіана припинилася. Після урагану «Катріна» йдуть і інші буревії, але вони вже мало зачіпають США і, відповідно, тамтешніх знаменитостей. Мел Гібсон, який вирішив бути оригінальним і ощасливив мешканців Мексики.

      Саме в цій країні оскарівський лауреат зараз знімає свій черговий фільм — «Апокаліпто», тож люди і можновладці Мексики йому небайдужі. Жертвам урагану «Стен», який пронісся тут на початку жовтня, Гібсон переказав аж мільйон доларів. На прийомі у президента країни Вісенте Фокса виконавець ролі «Хороброго серця» відзначив, що вражений ударом стихії, свідком якого був сам (Мел тоді якраз перебував у мексиканському штаті Веракрус), і просто зобов'язаний допомогти.

      А ще Гібсон вражений Мексикою та її історією. Про це, власне, і його нова картина. До речі, цікавий факт: якщо в попередній стрічці Мела — «Страсті Христові» — герої розмовляли мертвими мовами, арамейською і латиною, то в новому фільмі продюсер і режисер Гібсон пішов цією ж стежкою. На зйомках «Апокаліпто» акторам довелося опановувати слова з мови племені майя.