88 хвилин на роздуми

22.10.2005
88 хвилин на роздуми

Така вона — Алісія Уїтт.

      Любителі кримінальних драм та голлівудського мачо Аль Пачіно невдовзі отримають новий кінопрезент. Завтра у Ванкувері (Канада) починаються зйомки фільму «88 хвилин». Пачіно зіграє професора коледжу, котрий також працює у ФБР як судовий психолог. Герой іншого колоритного актора, Ніла Макдонах'ю, за сюжетом є в'язнем камери смертників, і саме він, як підозрює Аль Пачіно, вже з-за грат організував чергове вбивство, що має відбутися рівно через годину й 28 хвилин. Застрелити мають самого професора, і йому, звісно, належить розплутати цю детективну історію та уникнути злої долі.

      Режисер фільму — Джон Авнет («Червоний кут», «Війна», «Смажені зелені помідори»), який віддав головну жіночу роль 30-річній акторці Алісії Уїтт. За сценарієм, вона працює асистенткою Пачіно і, звісно, шалено в нього закохана. Саме руда Алісія (хоча, можливо, її й перефарбують) допомагатиме професору розв'язати гордіїв вузол проблем.

      Для американки Уїтт ця стрічка стане черговим шансом заробити реноме сильної актриси. Бо наразі про її заслуги багато хто говорить у сенсі дитячого «вундеркіндства», а не гучних робіт у кіно. Алісія не ходила до школи — батьки вирішили дати їй якісну освіту вдома, при цьому дівчинка навчилася рано читати, диплом про закінчення старших класів отримала в 14 років (тобто заощадила два роки навчання), а в 16-річному віці посіла перше місце в національному конкурсі піаністів. Але міс Уїтт має що розповісти і про свої голлівудські досягнення. Акторським дебютом рудоволосої кралі у 1984 році була робота у фільмі «Дюна» видатного Девіда Лінча (пізніше Уїтт знялася в нього в епізодичній ролі й у картині «Твін Пікс»). Цього року Алісія працювала з Кевіном Костнером у стрічці «На вершині гніву» (The Upside of Anger); в її активі також фільми «Двотижневе повідомлення», «Американська дівчина», «Ванільне небо», «Граючи Мона Лізу», роботи в телесеріалах, ситкомах тощо. Алісія поєднує акторську майстерність із явним комедійним талантом, а ще — не проти й на екрані продемонструвати вміння грати на роялі. За роль у «Мона Лізі» дівчина отримала приз найкращої романтично-комедійної актриси 2000 року на Американському фестивалі комедійного мистецтва.