«Мобілізація» за три місяці

22.10.2005

      На зимову Олімпіаду в Турин українські спортсмени поїдуть «мобілізованими». Таким є результат старань генерального спонсора НОК України — компанії UMC. Позавчора наші олімпійці одержали від провідного оператора мобільного зв'язку сто мобільних телефонів із безкоштовними послугами зв'язку й оплатою міжнародного роумінгу. Крім цього, в рамках програми підтримки українських спортсменів UMC спільно з НОК заснувала грошові премії для тих, хто здобуде медалі. За «золото» спортсмен отримає 100 тисяч гривень, «срібло» — 75 тисяч, «бронзу» — 50 тисяч.

      Президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка на зустрічі з журналістами відзначив, що профільні відомства зроблять усе можливе, щоб забезпечити сприятливі умови підготовки до зимових Олімпійських ігор для наших спортсменів. Дуже важливо, щоб на заключному етапі не було ніяких зривів і все заплановане було реалізовано. «Ми цінуємо допомогу компанії UMC, — підкреслив Бубка. — Завдяки нашій співпраці нам значно легше вирішувати питання забезпечення збірних команд. До того ж надійний мобільний зв'язок дозволить якісніше й оперативніше вирішувати організаційні питання під час Олімпійських ігор, особливо враховуючи наявність трьох олімпійських селищ у Турині».

      Від спортсменів виступили В'ячеслав Деркач (біатлон), Олена Ляшенко (фігурне катання) та саночниця Лілія Лудан, які пообіцяли боротися за нагороди. Розповіли олімпійці й про проблеми. Лудан, скажімо, на зустріч прийшла з донькою і нагадала, що досі очікує квартиру, яку їй обіцяло попереднє керівництво Київської облдержадміністрації. А для Лілії Ігри-2006 будуть уже третіми. Не оригінальними були й слова представника шорт-треку Володимира Григор'єва  про те, що спортсменам не вистачає льоду міжнародного стандарту.

      Нагадаємо принагідно, що на попередній Олімпіаді в Солт-Лейк-Сіті українці не здобули жодної нагороди. Чи змусять вони нового генерального спонсора відкрити «гаманець» для виплати преміальних, побачимо вже незабаром. Шансів для цього не так уже й багато, адже до Олімпіади готуються не три місяці, а чотири роки...