«Джекові, з любов'ю...»

21.10.2005

      Золотий годинник фірми «Ролекс», який Мерилін Монро подарувала президенту США Джону Кеннеді на день народження у 1962 році, з аукціону за 120 тисяч доларів. За повідомленням каналу ABC News, який посилається на засновника аукціонного будинку «Александер автографс» Білла Панагопулоса, в результаті торгів раритетний хронометр зріс у ціні супроти початкового показника у два з половиною рази, а придбав його американський колекціонер, що побажав залишитися невідомим.

      На годиннику є гравірування JACK, wіth love as always from MARІLYN, May 29th 1962 («Джекові, з любов'ю, як завжди, від Мерилін...». У коробочку також вкладена записка з віршем про кохання.

      Вважається, що цей презент знаменита актриса того часу передала знаменитому президентові через його помічника Кеннета О'Доннелла, однак глава Білого дому, який намагався приховати зв’язок із голлівудською зіркою, велів позбутися незручного подарунка. Попри вигравірувану дату, є дані, що це підношення Монро зробила на десять днів раніше від дати Джонового  45-річчя. День народження Кеннеді — саме 29 травня, а годинника Мерилін передавала тоді ж, коли вітала президента найвідомішим своїм подарунком —  піснею Happy Bіrthday to You — зі сцени «Медісон Сквер Гарден». До речі, сукня, в якій вона тоді виступила, була продана з аукціону в 1999 році за 1 млн. 267 тис. доларів. А померла актриса у серпні 1962-го...