ХРОНІКА

21.10.2005
Футбол

      Позавчора в столиці відбувся товариський матч між київським і московським «Динамо». Поєдинок носив принциповий характер, і у жорсткій боротьбі (вісім жовтих карток і одна червона — Дерлею) завершився внічию — 1:1.

      На 12-й хвилині Шовковського пробив бразилець із португальським паспортом Дерлей, який є кращим бомбардиром чемпіонату Росії. І лише за п'ять хвилин до фінального свистка київський «чарівник м'яча», Клебер, заробив пенальті, а його співвітчизник Діого Рінкон чітко виконав «вирок». Цікаво, що судив матч латвієць Роман Лаюкс — той самий, що тиждень тому призначив у Києві вирішальний 11-метровий у ворота збірної Японії.

      Ще раз на повному серйозі хочеться порадити братам Суркісам не запрошувати на футбол Леоніда Кучму — при ньому наші не виграють.

* * *

      Кубок УЄФА. Група В. Перший матч першого туру: «Локомотив» (М, Росія) — «Еспаньйолу» (Іспанія) — 0:1 (Тамудо, 54).

* * *

      У новому, жовтневому, рейтингу ФІФА збірна України залишилася на 39-й позиції. Чільну п'ятірку складають команди Бразилії, Голландії, Чехії, Аргентини й Франції.

* * *

      Юнацька збірна України провела в Донецьку товариський матч із голландцями. Програючи по ходу поєдинку (0:2), 16-річні підопічні Юрія Калитвинцева зуміли відігратися. У підсумку — нічия (2:2).

* * *

      Бюро ПФЛ присудило «Борисфену» технічну поразку (-:+) в матчі 10-го туру з дніпродзержинською «Сталлю» й оштрафувало бориспiльців на 1000 у.о. Причина — різна величина воріт на стадіоні у Фастові, де команда з Київщини проводила свій домашній поєдинок, та неправильне їх розташування щодо лицьової лінії. Дев'ятого жовтня ця гра завершилася нульовою нічиєю.

Баскетбол

      У середу відбулися перші матчі сезону в другому за рангом клубному турнірі Європи — Кубку виклику. «Хімік» із Південного в Пермі за присутності 6500 глядачів на останніх секундах поступився російському «Урал-Грейту» — 86:87 (26:24, 12:17, 32:23, 16:23; Шубара (23), Землич (15) — Гукич (22)). Загалом у цій групі виступає три клуби (крім українців та росіян — азербайджанська «Гала»), а до «плей-оф» виходять дві перші команди.

* * *

      Першим суперником БК «Київ» у Кубку Європи буде ризька команда «Баронз». Віце-чемпіон Латвії замінив турецьку «Карсіяку», яка знялася з турніру через фінансові проблеми. Гра з рижанами відбудеться найближчого вівторка у київському Палаці спорту.

Хокей

      Результати матчів НХЛ за середу: «Рейнджерс» — «Айлендерз» — 2:3 (по булітах; Житник («А») — 28:17; 0+1; корисн. 0; 1 кидок), «Сент-Луїс» — «Анахайм» — 3:2, «Міннесота» — «Сан-Хосе» — 6:1, «Колорадо» — «Лос-Анджелес» — 4:5.