Без Шеви «Мілан» нульовий

21.10.2005
Без Шеви «Мілан» нульовий

«Пiдбитий» Шевченко грав за мiланцiв лише до 48-ї хвилини. (Фото РЕЙТЕР.)

      Перед третім туром Ліги чемпіонів наставник «Челсі» Жозе Моуріньйо ще раз назвав групу G складною і висловив повагу до «Бетіса», у складі якого виступає чимало досвідчених бійців іспанського прімеро. Утім після поразки «Ліверпулю» піренейці поступилися й іншому англійському клубу. У Лондоні Еду й компанія, як і обіцяли, грали на перемогу і змусили добряче похвилюватися голкіпера «аристократів» Карло Кудічіні, котрий цього разу вийшов у «основі» замість Петера Чеха. Утім усе закінчилося з першим голом Дрогба, після чого «Челсі» без проблем довів гру до перемоги з великим рахунком — 4:0. Загалом же підопічні Моуріньйо, яких добряче дістали звинувачення у «прагматичних» перемогах, забили аж 13 голів у своїх останніх трьох матчах на різних рівнях.

      «Ліверпуль» же вдруге виграв на виїзді, майстерно скориставшись прагненням «Андерлехта» зіграти на «зустрічних курсах». До речі, для брюссельців це десята поразка у Лізі чемпіонів поспіль, і вони є третьою командою в груповому турнірі після «Рапіда» й «Лілля», яка на «екваторі» має нуль у графі «забиті м'ячі». Українець Олег Ящук до заявки бельгійського чемпіона знову не потрапляє.

      Те, що не варто дратувати грандів, довів і «Реал», який на гол норвежця Странда після перерви відповів чотирма. Цікаво, що в протистоянні «королівського клубу» з «Русенборгом» свій перший гол у чужі ворота забив англійський «реаліст» Вудгейт, який до цього двічі «розписувався» у воротах Касільяса.

      Схоже, що в групі F визначилася чітка ієрархія: «Русенборг» та «Олімпіакос» боротимуться за третє місце і вихід у Кубок УЄФА, а «Реал» із «Ліоном» розіграють перше місце й перевагу власного поля в 1/8 фіналу. Наразі лідерами квартету є чемпіони Франції, які позавчора завдяки голу Гову за хвилину до кінця протистояння з греками здобули максимального показника у трьох матчах, і тепер «Ліону» для офіційної «прописки» у наступній стадії Суперліги потрібно здобути лише одне очко.

      Одна з головних сенсацій цього року — словацька «Артмедіа Петржалка» — вистояла в Глазго завдяки неймовірним сейвам голкіпера Юрая Чубея. Щоправда, запал «Рейнджерс» знизили дві вимушені заміни травмованих Ньєто й Кіріакоса. Команда з Братислави тепер має непогані шанси не лише на престижне як для дебютанта третє місце в групі Н, а й вихід у «плей-оф». Поки що команди тут не діляться на явних лідерів і аутсайдерів, а один із фаворитів цьогорічної Суперліги — міланський «Інтер» — зазнав досить курйозної поразки від минулорічного володаря Кубка чемпіонів «Порту». Перший гол «драконів» у ворота Жуліо Сезара влетів від ноги власного захисника — Матерацці. Подвоєння рахунку на користь господарів сталося також завдяки рикошету — це південноафриканець Маккарті зі штрафного удару влучив у стінку, а після добивання м'яч потрапив у сітку, зачепивши Верона. Італійцям же, навпаки, не щастило. Як, скажімо, на 62-й хвилині, коли після прострілу Рекоби і помилки голкіпера «Порту» Вітора Байї м'яч влучив у штангу, а португальський легіонер «Інтера» Фігу на добиванні повторив зустріч «шкіряного» із «рамкою».

      І, нарешті, в групі Е, де виступає «Мілан» із нашим Шевченком у складі, нудний матч «россо-нері» та «Ейндховена» втратив для українського телеглядача будь-яку привабливість після того, як Андрій на початку другого тайму попросив заміни через розтягнення м’яза. Зовсім інша річ — принципове змагання німців і турків, які «перемішані» в обох таборах. «Фенербахче» тренує Крістоф Даум, а у «Шальке» одну з перших скрипок відіграє форвард Халіл Алтинтоп. Щоправда, він позавчора голом не відзначився. Натомість чотири з шести м'ячів (а гра закінчилася бойовою нічиєю — 3:3) — на рахунку бразильців.

 

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. Груповий турнір, 3-й тур.

Результати середи:

Група Е

«Мілан» (Італія) — ПСВ (Голландія) — 0:0

«Фенербахче» (Туреччина) — «Шальке» (Німеччина) — 3:3

      Голи: Фабіо Лусіано, 14; Марсіо Нобре, 73; Аппіа, 79 — Лінкольн, 59, 62; Кураньї, 77

      Вилучення: Алекс, 87 («Ф»)

      Становище команд: «Мілан» — 5, «Фенербахче» — 4, ПСВ — 4, «Шальке» — 2.

Група F

«Ліон» (Франція) — «Олімпіакос» (Греція) — 2:1

      Голи: Жуніньйо, 4; Гову, 89 — Кафес, 84

«Реал» (Іспанія) — «Русенборг» (Норвегія) — 4:1

      Голи: Вудгейт, 48; Рауль, 52; Ельгера, 68; Бекхем, 82 — Странд, 40

      Становище команд: «Ліон» — 9, «Реал» — 6, «Русенборг» — 3, «Олімпіакос» — 0.

Група G

«Челсі» (Англія) — «Бетіс» (Іспанія) — 4:0

      Голи: Дрогба, 24; Карвальйо, 44; Коул, 59; Креспо, 64

«Андерлехт» (Бельгія) — «Ліверпуль» (Англія) — 0:1

      Гол: Сіссе, 20

      Становище команд: «Ліверпуль» — 7, «Челсі» — 7, «Бетіс» — 3, «Андерлехт» — 0.

Група Н

«Рейнджерс» (Шотландія) — «Артмедіа» (Словаччина) — 0:0

«Порту» (Португалія) — «Інтер» (Італія) — 2:0

      Голи: Матерацці, 22 (у свої ворота); Маккарті, 35

      Становище команд: «Інтер» — 6, «Рейнджерс» — 4, «Артмедіа» — 4, «Порту» — 3.