Подушка, яка звучить

19.10.2005

      Учора в цій рубриці «УМ» повідомляла про розробку технарів, які виготовляють mp3-плеєр, що буде вмонтований у груди користувача. До цього дива ще слід дожити, а от програвач цифрової музики у подушці — вже реальність. Мало того, партія подушок із вмонтованими mp3-плеєрами вже надійшла... на озброєння данських солдатів, котрі перебувають в Іраку й Косово.

      Міністерство оборони Данії виявилося вельми «просунутим» у сенсі високих технологій і тому вважає таку технічну новинку вартою уваги та вжитку. «Для початку ми послали нашим воякам десять таких подушок, — розповідає Генрік Лунлштейш, керівник факультету психології Королівського коледжу оборони Данії. — Будемо вважати, що солдати їх тестують».

      Хоча що тут тестувати? Ідея, над якою попрацювали винахідники й психологи, просто чудова! Адже музика в плеєри закладена не будь-яка, а релаксуюча: спокійна «інструменталка» під звуки природи — від шуму хвиль до пташиного співу. Звуковий релаксатор MusiCure завдяки малим розмірам зовсім не муляє під вухом, зате цілком спроможний знімати стрес, який є вічним супутником вояків у «гарячих точках». Перед відправкою на «передову» подушка успішно пройшла клінічні випробування в данських лікарнях, і армійське керівництво сподівається, що MusiCure справить сприятливий вплив на миротворців.

      Може, й нам спробувати таку штукенцію?