Сім «на­те!» від Ві­та­лія На­та

19.10.2005

      Ук­ра­їн­сь­кий чем­пі­он — да­ле­ко не но­ва­чок на єв­ро­а­ре­ні, від­так йо­го тур­нір­ні шля­хи з іс­пан­сь­кою «Бар­се­ло­ною» вже пе­ре­ти­на­ли­ся. У 2000 ро­ці са­ме ка­та­лон­сь­ка ко­ман­да зу­пи­ни­ла за­по­рі­жан у чвер­ть­фі­на­лі єв­ро­пей­сь­кої Лі­ги чем­пі­о­нів. П'ять ро­ків то­му най­силь­ні­ший ук­ра­їн­сь­кий клуб був би­тий і на влас­но­му май­дан­чи­ку, поп­ри те, що у скла­ді «За­по­ріж­т­ран­с­фор­ма­то­ра» гра­ли і Олег Ве­ли­кий, і В'ячес­лав Лоч­ман. Ней­т­ра­лі­зо­ва­ний іс­пан­ця­ми гріз­ний тан­дем за весь матч за­ки­нув то­ді ли­ше один м'яч на двох, і на­ші прог­ра­ли з ра­хун­ком 17:23.

      28-річ­ний Ві­та­лій Нат — один із не­ба­гатьох ді­ю­чих за­по­різь­ких ган­д­бо­ліс­тів, хто ми­ну­лої су­бо­ти зно­ву вий­шов на домаш­нє про­тис­то­ян­ня з «Бар­се­ло­ною». На­бу­тий дос­від На­то­ві зна­до­бив­ся, і край­ній «За­по­ріж­т­ран­с­фор­ма­то­ра» сім ра­зів «роз­пи­сав­ся» у во­ро­тах гос­тей. Стіль­ки ж м'ячів за­ки­нув Сер­гій Шель­мен­ко. Од­нак та­ка ре­зуль­та­тив­ність ни­ніш­ньо­го удар­но­го ду­е­ту ЗТР не до­по­мог­ла гос­по­да­рям Па­ла­цу спор­ту «Юність». Ре­зуль­тат по­є­дин­ку ви­я­вив­ся прог­но­зо­ва­ним: чин­ний клуб­ний чем­пі­он Єв­ро­пи ли­ше в де­бю­ті дав пог­ра­ти ук­ра­їн­сь­ко­му чем­пі­о­новi. До­дав­ши обер­тів, по­туж­ні ка­та­лон­ці прос­то зме­ли за­хис­ні ре­ду­ти за­по­ріж­ців. Був мо­мент, ко­ли «Бар­са» за­ки­ну­ла сім м'ячів пос­піль, не про­пус­тив­ши жод­но­го! Від­так на пе­рер­ву пі­до­піч­ні В'ячес­ла­ва Ді­ду­шен­ка та Олек­сан­д­ра Ре­за­но­ва піш­ли приг­ні­че­ни­ми — 7:15.

      Піс­ля пе­рер­ви гос­ті ски­ну­ли обер­ти, і дру­гу по­ло­ви­ну мат­чу за­по­ріж­ці зіг­ра­ли май­же на рів­них (15:16). За­галь­ний під­су­мок ви­до­вищ­ної гри — 22:31 на ко­ристь «Бар­се­ло­ни», яка є без­сум­нів­ним лі­де­ром гру­пи D.

      22 жов­т­ня «ЗТР» про­ве­де свій чет­вер­тий — те­пер уже ви­їз­ний — по­є­ди­нок гру­по­во­го тур­ні­ру Лі­ги чем­пі­о­нів про­ти «Із­ві­да­ча» (Бос­нія і Гер­це­го­ви­на). Ми­ну­лих ви­хід­них клуб із міс­та Лю­буш­кі, в яко­му гра­ють ет­ніч­ні хор­ва­ти, пе­ре­міг удо­ма угор­сь­кий «Пік» — 23:22.

      Тур­нір­не ста­но­ви­ще піс­ля трьох ту­рів: «Бар­се­ло­на» — 6, «Пік», ЗТР, «Із­ві­дач» — 2.