Рік ба­ла­ка­ли — за мі­сяць зро­би­ли

19.10.2005

      Ці­лий рік пре­зи­дент спор­т­к­лу­бу «Чер­ка­си» Сер­гій Ода­рич умов­ляв місь­ку вла­ду доз­во­ли­ти про­вес­ти ре­кон­с­т­рук­цію місь­ко­го спор­тив­но­го ком­п­лек­су «Бу­ді­вель­ник». І рів­но мі­сяць зна­до­бив­ся йо­му для то­го, щоб піс­ля одер­жан­ня зго­ди цю ро­бо­ту бу­ло зроб­ле­но, а в Па­ла­ці спор­ту на­реш­ті від­бу­ли­ся пер­ші іг­ри.

      Як по­ві­до­ми­ла «УМ» прес-сек­ре­тар СК «Чер­ка­си» Ма­ри­на Во­ло­шен­ко, у спор­т­ком­п­лек­сі від­ре­мон­ту­ва­ли роз­дя­галь­ні, пов­ніс­тю за­мі­ни­ли кріс­ла гля­даць­ко­го сек­то­ру, пе­рес­те­ли­ли під­ло­гу. Са­мі спор­т­с­ме­ни ка­жуть, що внут­ріш­ні при­мі­щен­ня «Бу­ді­вель­ни­ка» ста­ли те­пер на­ба­га­то ком­фор­т­ні­ши­ми, аніж в ін­ших спор­тив­них ком­п­лек­сах Ук­ра­ї­ни, де їм до­во­ди­ло­ся бу­ва­ти.

      До ре­чі, «Бу­ді­вель­ник» у Чер­ка­сах — єди­ний ве­ли­кий зал для про­ве­ден­ня різ­но­ма­ніт­них спор­тив­них зма­гань. Йо­го збу­ду­ва­ли 27 ро­ків то­му, і від­то­ді там жод­но­го ра­зу не про­во­ди­ли ка­пі­таль­но­го ре­мон­ту. Отож Па­лац спор­ту пот­ро­ху за­не­па­дав, йо­го па­рад­ний вхід бу­ло зам­к­не­но. То­рік місь­ка вла­да Чер­кас наш­к­реб­ла тро­хи гро­ше­нят і під­ла­та­ла дах, який про­ті­кав. Але щоб пов­ніс­тю до­вес­ти до ла­ду та­ку знач­ну спор­тив­ну спо­ру­ду кош­тів не вис­та­чи­ло. То­му за цю спра­ву й узяв­ся пре­зи­дент СК «Чер­ка­си», під опі­кою яко­го пе­ре­бу­ває бас­кет­боль­на ко­ман­да чо­ло­ві­чої су­пер­лі­ги — «Чер­кась­кі мав­пи». Те­пер чер­ка­ща­нам не со­ром­но бу­де прий­ма­ти ко­ман­ди з ін­ших міст Ук­ра­ї­ни. І по­ки все­ре­ди­ні па­ла­цу про­хо­ди­ти­муть зма­ган­ня, бу­ді­вель­ни­ки візь­муть­ся за фа­сад спор­т­ком­п­лек­су, щоб і йо­му на­да­ти прис­той­но­го виг­ля­ду.

      А в нев­га­мов­но­го пре­зи­ден­та спор­т­к­лу­бу «Чер­ка­си» є но­ва мрія: Сер­гій Ода­рич зби­ра­єть­ся бу­ду­ва­ти в міс­ті но­вий Па­лац спор­ту на 5—7 ти­сяч гля­даць­ких місць.