То не серце шкварчить і не папіроска!

18.10.2005

      Технічний прогрес не спинити, як і його просування у маси. Ще п'ять років тому мобільний телефон був дорогою буржуйською цяцькою, а тепер персональні трубки є чи не в кожного студента. Приблизно те саме відбувається і з розповсюджуваністю іншої «навороченої» штукенції, MP3-плеєра (читається «Ем-Пе-три...»): принаймні в Києві половина молоді вже слухає не звичайні касетні програвачі, а ці міні-магнітофончики, які містять купу музики у цифровому форматі, а самі — розміром із півпальця. А оскільки техніка прямує ще й у бік зменшення, то скоро така річ, як MP3-плеєр, може стати взагалі непомітною. І з нею можна буде взагалі не розлучатися, зашивши, приміром, у... груди!

      Так-так, не дивуйтеся. Як повідомляє сайт «Ананова», цю ідею — вмонтувати комп'ютерні чіпи з музикою у тіло користувача — вже розробляють фахівці лабораторії BT Futurology. Вони обіцяють, що звичним побутовим пристроєм така штукенція може стати років за 15.

      Отже, бюст краще брати жіночий (авжеж, і, мабуть, той, де вже є трохи силікону). А задіювати варто обидві груді: одну — власне, під плеєр, іншу — під сховище персональної колекції музики. Причому аудіотеку можна буде періодично поповнювати.

      Як каже фахівець згаданої наукової установи Ян Персон, сигнал із мініатюрного програвача буде передаватися в навушники, причому пристрій працюватиме за допомогою універсальної технології бездротового зв'язку Bluetooth. Невеличка пластикова панель, де треба буде тиснути якісь кнопки, може бути прикріплена на зап'ястку. Хоча якщо так, то чому б і сам плеєр не прикріпити туди ж, а не зашивати його до серця? Адже мало як ті електричні імпульси на людину впливатимуть...