Новим Бондом буде Крейг

18.10.2005
Новим Бондом буде Крейг

Деніел Крейг.

      Нарешті прояснилася ситуація з кандидатом на роль нового «агента 007» Джеймса Бонда. Новим власником «ліцензії на убивство» має стати 37-річний британський актор Деніел Крейг, перший Бонд-блондин. Контракт iз ним укладено на десять рокiв, тобто Крейг може знятися аж у трьох серiях «бондiани».

      Він не надто відомий у Голлівуді, хоча в кіно вже не новачок. Зніматися Деніел почав у 1992 році, але порівняно популярним серед масового глядача став через дев'ять років — у фільмі «Лара Крофт: розкрадачка гробниць» він зіграв помічника Лари (Анджеліни Джолі) Алекса Весту.

      У боротьбі за право стати шостим Бондом в історії цього серіалу блакитноокий Крейг переміг значно відоміших акторів — Коліна Фаррела, Клайва Оуена, Евана Макгрегора. Очевидно, творці «бондіани» вирішили трохи змінити імідж «суперагента» — додати до вміння битися та причаровувати жінок більшої метикуватості й кмітливості. А Деніел Крейг якраз — улюбленець інтелектуалів, любитель грати в арт-хаусному кіно. Одна з його останніх робіт у цій царині — фільм «Іспит коханням». У цій екранізації роману відомого британського письменника Ієна Мак’юена Крейг зіграв головну роль — рефлексуючого письменника, котрий перетворив стосунки з подружкою на психологічний трилер.

      Утім дехто більше знає Крейга завдяки його скандальному роману з актрисою Сієнною Міллер. Нібито саме це стало причиною розриву Сієнни й Джуда Лоу...

      Нагадаємо, що в останніх чотирьох фільмах із «бондіани» головну роль виконував Пірс Броснан. Зараз голлівудському красунчикові 52 роки, а за задумом творців нової картини, Бонду має бути лише 28 років. Чи зможе Крейг виглядати на екрані молодше, ніж він є, на 9 років?

      Зйомки картини за повiстю Iєна Флемiнга «Казино «Ройяль» почнуться в січні, а уже восени 2006 року фільм планують випустити в прокат.