З рук Імператора

18.10.2005

      Це був уже третій турнір Національної ліги професійного боксу України та «Iнфокс боксінг промоушн» у київському клубі «ФріДом» у 2005 році. Та цього разу явка глядачів i преси була найбільшою, хоча титул розігрувався лише один — чемпіона України у напівсередній вазі (до 66,678 кг). Не надто вагомий трофей, але вручити пояс мав сам Леннокс Льюїс, прозваний Левом та Імператором.

      Президент НЛПБУ Михайло Зав'ялов вважає, що контакт із Ленноксом допоможе нашим молодим боксерам швидше вийти на міжнародну «орбіту». У цьому сенсі найбільшу підтримку отримав Валерій Бражник: саме заради нього Льюїс вийшов на ринг (із поясом). Щоправда, на професійному рівні Бражник провів лише другий поєдинок, а Георгій Ісаков, якого Валерій нокаутував у п'ятому раунді, — третій.

      Серед інших поєдинків відзначимо успіх феодосійця Юрія Бараш'яна, представника напівважкої категорії (7-й номер у рейтингу EBU та 13-й — WBA), який відправив у нокаут угорця Іштвана Варгу (17-й у EBU) вже в третьому раунді.

      В'ячеслав Узелков у категорії до 79,379 кг лише за очками переміг принца Конго Мукаді Манда, хоча у того в послужному списку — аж 14 поразок при 20 перемогах.