Посол Джолі

15.10.2005
Посол Джолі

Анджеліна Джолі.

      Ну то й що, що Анджеліна Джолі уже не найсексуальніша жінка на планеті? Зате серце ця красунечка має добре і щедре, як у матері Терези. Могла ж вона, наприклад, усиновити двох карапузів з якоїсь благополучної країни і без проблем зі здоров'ям? Так ні ж, спочатку вона стала мамою хлопчика із вимученої війною Камбоджі, а потім — дівчинки із надзвичайно злиденної Ефіопії. І з обома мала доста проблем: сирота Меддокс згодом виявився сиротою при живих батьках — Анджеліна мала неприємності, коли  виявилося, що батьки отримали за дитину кругленьку суму. А доньку Захару, окрім виснаження і зневоднення, довелося лікувати від сальмонели, до того ж, подейкували, що батьки маляти померли від СНІДу. Та актриса свідомо пішла на всі ці труднощі. Хоча могла просто народити власних дітей. Але тоді, зізнається вона, вона б усе життя картала себе, що не допомогла якомусь сироті. Така ось дивовижна логіка.  

      У 2001 році актриса стала офіційним послом доброї волі ООН у справах біженців. Відтоді зі своїми доброчинними місіями Лара Крофт об'їздила найжахливіші закапелки на нашій планеті: Пакистан, Сьєрра-Леоне, Танзанію, Камбоджі, Ефіопію, Еквадор, Кенію, Косово, Шрі-Ланкуу, Іорданію, Намібію, Єгипет, Чечню, Інгушетію. Тисячі афганців за кошт Джолі змогли покинути батьківщину, яку терзають військові конфлікти. 1,3 мільйона зірка дала на порятунок природи Камбоджі. 50 тисяч доларів витратила на забезпечення водою біженців із Судану. Та всіх добрих справ Джолі й не перерахуєш!

      Старання свого посла ООН не залишила непоміченими: днями Анджеліна отримала нагороду за свою гуманітарну роботу. На урочистій церемонії нагородження були присутні 700 дипломатів і VIP-гостей. Може, приклад Джолі перейме ще хтось?