Євреї проти Мадонни:

14.10.2005
Євреї проти Мадонни:

Мадонна Чікконе використовує кабалу лише для «розкрутки»?

      Мадонна вскочила в халепу через власну творчість. Найближчим часом співачку можуть відлучити від... її улюбленої (і єдиної на цей час!) релігії — кабали. Тієї самої, на якій Мадонна зробила собі стільки піару. Так от, навколокабалістичний креатив зірки не на жарт розлютив голову єврейської общини Лос-Анджелеса, рабина Рафаеля Коена.

      До нового диска Мадонни увійшла пісня під назвою Isaac («Ісаак»), яку співачка присвятила всім послідовникам вчення кабали. Це викликало гнівну реакцію останніх. Зокрема, рабин Коен заявив, що ім’я Ісаак є священним і недоторканним. І використовувати його будь-яким чином, окрім молитов та проповідей, є гріхом.

      Ще один рабин, Ізраель Дері, взагалі вимагає відлучити Мадонну від кабали. Якщо це станеться, співачку також позбавлять її нового духовного імені Естер, яке вона отримала після переходу від християнства до «кабалістичного» іудейства. А щодо Рафаеля Коена, то він каже, що не пам’ятає подібного гріха за весь час існування цієї релігійної спільноти. Він вважає, що тепер Мадонні можна лише поспівчувати, тому що на неї чекає покарання з небес. А заодно – примушує не лише іудеїв замислитися: а чи не суто для піару Мадонна «перенаверталася» з католицизму до особливого виду іудаїзму?