Що звірям добре, те людям страшно?

05.10.2005
Що звірям добре, те людям страшно?

Елль Макферсон.

      Активісти руху за етичне поводження з тваринами (відомого вже, здається, в усіх куточках світу як ПЕТА) вже замучили любителів одягу й інших виробів із хутра та шкіри. І хоча принаймні на Заході вже, очевидно, жодна пані у розкішній шубі навіть не дивується, коли над головою в неї розгортають плакат із зображенням убитої лисиці чи норки, з якої здерли шкурку (так «петівці» розважаються частенько), й обзивають «убивцею», «живодеркою» тощо, приємного в цьому все ж мало.

      І, здається, така тактика любителів тварин таки спрацьовує. Бо вже навіть звичні до всього манекенниці починають відмовлятися від участі в рекламі «убитих звіряток». Днями такою категоричною «відмовницею» стала знаменита австралійська топ-модель Елль Макферсон на прiзвисько Body (Тiло). 42-річна красуня, яка була вже за крок до підписання кількамільйонного контракту з відомою «хутряною» фірмою Blackglama, несподівано (насамперед для керівництва компанії) попросила скасувати вже відзняту рекламну кампанію за її участю. А все через те, що боїться захисників тварин. Супермодель не приховує, що пішла на такий крок  саме з остраху за себе і своїх дітей. Справді, хтозна, що вигадають ті навіжені любителі братів наших менших... Недарма ж головний редактор американського видання «Вог» Анна Вінтур найняла навіть спеціальних охоронців, аби захищали її від активістів ПЕТА. От і Елль подумала, подумала та й вирішила не ризикувати. Не допомогли й умовляння шокованих «хутровиків», які запевняли Елль, що їй нічого боятися — не боялися ж свого часу рекламувати манто від Blackglama Лінда Євангеліста, Жизель Бюндхен, Сінді Кроуфорд, Барбра Стрейзанд, Лайза Мінеллі, Шер, Софі Лорен...

      Тепер юристи Макферсон ведуть переговори щодо заборони публікації будь-яких фото Елль у хутряних виробах Blackglama. Можна собі тільки уявити, яку неустойку доведеться заплатити манекенниці в разі, якщо контракт і справді буде розірвано.