ХРОНІКА

05.10.2005
Хокей

      У понеділок завершилося перше коло відкритого чемпіонату Білорусі. Київський «Сокіл» в 11-му турі приємно здивував, завдавши на виїзді першої поразки тепер уже колишньому лідерові — «Гомелю» — з рахунком 3:1 (Литвиненко, Гніденко, Марковський — Василевський). У киян першу шайбу в сезоні закинув Дмитро Марковський, а у складі білорусів після рикошету «розмочив» рахунок український форвард Олександр Василевський. Друге коло починається сьогодні, причому підопічні Олександра Сеуканда тепер приймають гостей з Гомеля на своєму майданчику.

      Інші результати 11-го туру: «Динамо» — «Керамін» — 2:1, «Юність» — «Хімволокно» — 5:0, «Брест» — «Німан» — 3:2 ОТ, «Хімік-СКА» — «Вітебськ» — 2:0, «Металургс» — «Рига-2000» — 1:3.

      Турнірне становище: «Динамо» — 28, «Сокіл», «Гомель» — 25, «Рига-2000» — 21, «Хімволокно», «Керамін» — 19, «Юність» — 17, «Брест» — 14, «Німан» — 10, «Хімік-СКА» — 7, «Металургс» — 5, «Вітебськ» — 1.

* * *

      У першій лізі ВЧБ «Сокіл-2» у Гродно обмінявся перемогами з місцевим «Німаном-2». Спочатку сильнішими були хлопці Анатолія Степанищева — 3:2, а потім господарі — 5:4.

* * *

      Сьогодні вночі за київським часом після річної перерви, спричиненої локаутом, п'ятнадцятьма поєдинками нарешті стартує новий сезон в НХЛ. Готуючись до чемпіонату, клуби провели останні контрольні матчі. Володар Кубка Стенлі-2004 «Тампа-Бей лайтнінг» поступилася «Кароліні» (2:6) й «Флориді» (0:4). Український форвард «Тампи» Руслан Федотенко в першій зустрічі закинув шайбу й зробив гольову передачу. «Торонто» Олексія Понікаровського двічі здолало «Детройт» — 5:3 і 5:1, у другій зустрічі наш форвард відзначився двома результативними передачами. У першому турі офіційного чемпіонату «Тампа» зустрінеться з «Кароліною», «Торонто» — з «Оттавою».

Теніс

      Донеччанка Юлія Бейгельзимер виграла турнір серії ITF в місті Бієлла (Італія) з призовим фондом 50 тисяч доларів. У фіналі Юля доволі легко здолала італійку Джулію Габба — 6:2, 6:4.

Бокс

      Американець Кріс Бірд відстояв свій титул чемпіона світу за версією IBF у суперважкій категорії, перемігши за очками Деварріла Уїльямсона (двічі 116:112 та 115:113). Отже, Володимир Кличко, який є офіційним претендентом на чемпіонський бій у двох організаціях — IBF і WBO — свій наступний поєдинок проведе або проти Бірда, або проти Ламона Брюстера.

* * *

      У німецькому Ольденбурзі російський гігант Микола Валуєв за суддівськими записками виявився сильнішим за американця Леррі Дональда (117:112, 114:113, 114:114) і здобув право битися за чемпіонський пояс WBA з Джоном Руїсом.

Шахи

      Після п'яти турів на чемпіонаті світу в Аргентині впевнено лідирує болгарин Топалов, який чотири партії виграв і лише одного разу зіграв унічию — з індійцем Анандом. В останніх партіях жертвами Веселіна стали росіянин Свідлер та британець Адамс. По три пункти в активі Ананда і Свідлера, 2,5 — у Касимджанова з Узбекистану, котрий дещо несподівано здолав фаворита турніру — того ж Віші Ананда.

Влада і спорт

      Міністр України у справах сім'ї, молоді та спорту Юрій Павленко позавчора в Москві підписав із головою Федерального агентства Росії з фізичної культури та спорту В'ячеславом Фетисовим протокол про співпрацю двох відомств у спортивній галузі на 2005—2006 роки.