Від Мілана до Хрущівки

30.09.2005

      Нещодавно в мальовничому селі Хрущівка на Черкащині зібралися футбольні вболівальники з навколишніх населених пунктів, щоб підтримати свої команди, які змагалися за Кубок Героя Радянського Союзу Миколи Сукача. Крім господарів турніру, головний приз виборювали хлопчаки з Кривоносівки, Зорівки та Пальмири. Ідею журналістів газети «Український футбол» щодо проведення турніру серед шкільних команд регіону підтримали вітаннями з української столиці та італійського Мілана. Їх надіслали юним футболістам президент ПФЛ Равіль Сафіуллін, президент Асоціації аматорського футболу Федір Шпиг та капітан збірної України Андрій Шевченко.

      Яскраве футбольне дійство на шкільному стадіоні тримало в напрузі вболівальників до останніх хвилин турніру. На старті турніру по дві перемоги здобули хлопці з Кривоносівської та Пальмирської середніх шкіл. В останньому поєдинку кривоносівську команду влаштовувала лише перемога, однак пальмирські футболісти вистояли — 1:1 — і за кращою різницею забитих і пропущених м'ячів стали переможцями.

      Крім дипломів і грамот, від Асоціації аматорського футболу  діти отримали комплекти м'ячів, книги та буклети з футбольної тематики, солодощі та запашний коровай. Не залишився без нагороди навіть наймолодший учасник турніру В'ячеслав Демчинський, який одержав у подарунок годинник. А ось футбольна команда Хрущівської середньої школи вже в наступному турнірі гратиме в новенькій футбольній формі, яку передали рідній школі колишні випускники.

      За словами організаторів турніру, змагання віднині стануть традиційними. У подальших планах організаторів також нові дитячі турніри з баскетболу і волейболу серед хлопців і дівчат.

Микола МОТОРНИЙ,
«Український футбол».