Життя яскраве, як Барселона

27.09.2005
Життя яскраве, як Барселона

Купальник із намистин від Сваровськи. (Фото РЕЙТЕР.)

      Надворі геть не жарко, осіннє сонечко з останніх сил бореться із наступом холодного повітря, а ввечері без теплого пальта чи куртки і взагалі не обійдешся. Саме час подумати про те, у що ми вдягатимемося... наступного літа. Тим паче що й нагода є: планета перетворилася на один суцільний подіум, по якому крокують моделі, демонструючи колекції сезону весна-літо-2006 від відомих і не дуже дизайнерів. Латинська Америка, Нью-Йорк, Лондон — не встигає один тиждень моди завершитися в одній точці світу, а в іншій уже стартує наступний. Минулого тижня цю естафету від Великої Британії прийняла іспанська Барселона.

      Звісно, «столиці» Каталонії складно змагатися зі столицею країни — виявляється, Барселона конкурує з Мадридом не лише у футболі, а й у моді. Однак, як запевняють любителі «щирої», а не «бундючної» моди від метрів дизайнерського мистецтва, Барса добра тим, що там можна побачити справжні таланти, які ще, можливо, й не мають розкручених імен, але рано чи пізно саме вони визначатимуть обличчя нової модної доби.

      Антоніо Міро, Вікторія&Лучіно, Арманд Басі, Лідія Дельгадо, Хоакім Верду — усі ці модельєри в Іспанії вже є визнаними «диктаторами» моди, тоді як більшості з нас, та й узагалі більшості не-іспанців їхні прізвища нічого не говорять. Але хтозна, можливо, вже за рік-другий хтось із них перевершить славу Діора чи Версаче...

      Щоправда, принаймні цього разу, якщо вірити фахівцям із провідних модних сайтів інтернету (@Trend, Stylе тощо), «барселонські» тенденції не особливо відрізнялися від, скажімо, продемонстрованого в Лондоні. Якщо коротко, чоловікам (у Барселоні показували й колекції для представників сильної статі) дизайнери радять надавати перевагу яскравим різнобарвним сорочкам, зокрема — у смужечку та «хвильки», костюмам вузького крою і бажано теж барвистим: червоним, блакитним, жовтим, а для різноманіття — молочно-білим та бежевим.

      Модницям наступної весни та літа також варто звернути увагу насамперед на речі яскравих, насичених кольорів, оскільки «сірі мишки» будуть явно не в моді. Якщо не надто полюбляєте бути схожою на екзотичну пташку й надаєте перевагу все-таки «скромним» барвам, надавайте перевагу бежевому, кольору кави з молоком чи пастельним відтінкам бузкового, блакитного і рожевого. При цьому ідеально, якщо у вбранні буде бодай одна яскрава деталь: наприклад, пояс, вибитий на тканині візерунок, контрастні за кольором великі круглі гудзики тощо. Знову будуть популярними «металічні» тканини, з яких дизайнери радо шиють навіть купальники. Що ж до крою, то наступного весняно-літнього сезону пощастить і жінкам з ідеальною фігурою, й тим пані, яким довго доводиться шукати на своїй фігурі талію: у моді будуть як приталені силуети, так і дуже вільні блузки і сукні із завищеним поясом. А то й узагалі без талії — такі «мішки» на своїх моделей понатягали як відомі будинки моди, так і новачки. Нарешті можна буде хоч поїсти вдень нормально, не думаючи про те, як після смачної картоплі фрі з горою салату під платтям «в облипку» вималюється неестетичне пузце!