ХРОНІКА

27.09.2005
Тенiс

      Збiрна України перемогла в Донецьку болгар — 4:1— i вийшла до Першої групи Євро-Африканської зони Кубка Девiса.  Перемоги здобули Терещук, Фiлiма, Бубка-молодший i дует Терещук/Фiлiма.

Велоспорт

      У неділю в Мадриді завершився чемпіонат світу з велошосе, який нині у своїй програмі має всього шість дисциплін. Однак Україна в Іспанії розжилася аж на дві медалі. До «срібла» в роздільному старті 19-річний Дмитро Грабовський додав чудовий виграш на трасі довжиною 168 км серед гонщиків до 23 років. Він на 26 секунд випередив австралійця Уолкера та росіянина Попова. У чоловіків дистанцію 273 км першим подолав бельгієць Том Боонен, котрий на фініші залишив позаду іспанця Вальверде й француза Гесліна. Кращим серед українців iз 42-м результатом тут став Михайло Халілов.

Волейбол

      У Хорватії добігла кінця континентальна першість серед жіночих збірних. У суботу в півфіналах команда Італії легко переграла Азербайджан — 3:0, а збірна Польщі в фантастичному п’ятисетовому поєдинку здолала росіянок — 3:2 (22:20 в останній партії).

      У зустрічі за третє місце Росія перемогла Азербайджан — 3:0, а в фіналі полячки підтвердили, що вони кращі за італійок (3:1) та всі інші колективи Старого світу.

Баскетбол

      Срібний призер чемпіонату України — «Азовмаш» — став переможцем турніру в Маріуполі. Підопічні Рімаса Гірскіса здолали латвійський «Барронс» (96:65), ізраїльський «Маккабі» з Гіват-Шмуеля (95:74) і російський «Локомотив» (88:78).

* * *

      Чемпіон України — БК «Київ» — на тренувальному зборі на Кіпрі легко переграв учасника «фіналу чотирьох» Євроліги ФІБА — підмосковні «Хімки» —82:62.