НОВИНИ ПЛЮС

27.09.2005
Кадри

      Президент Віктор Ющенко призначив Олександра Єгорова головою Державної митної служби. Він був заступником та першим заступником керівника Держмиткому ще починаючи від 1992 року.

      Іншим указом Президент нарешті звільнив Миколу Катеринчука з посади першого заступника голови Державної податкової адміністрації. Нагадаємо, що той написав заяву про відставку на знак незгоди з керівництвом ДПА ще 29 липня.

Уряд

      Кабінет Міністрів включив Державне казначейство України до складу Міністерства фінансів. Відповідна постанова була прийнята на засіданні уряду в суботу, повідомляє агенція «Ліга». При цьому Держказначейство входить у Мінфін не як його структурний підрозділ.

      Ще одним рішенням Кабміну керівником служби Прем'єр-міністра Юрія Єханурова призначений Ігор Монтрезор, а прес-секретарем глави уряду став Валентин Мондриївський. Досі працювали з Єхануровим у Дніпропетровській облдержадміністрації (зокрема, Монтрезор був заступником «губернатора»).

      Тим часом в.о. віце-прем'єра з питань адміністративно-територіальної реформи Роман Безсмертний одержав від Юрія Єханурова пропозицію зайняти в новому уряді посаду віце-прем'єр-міністра з питань регіональної політики. Про це в коментарі «Українській правді» повідомила прес-секретар Безсмертного Тетяна Мокріді.

      Загалом склад значної частини нового уряду може бути оголошений уже сьогодні ввечері.

Партактив

      Учасники позачергової звітно-виборчої конференції Київської обласної організації «Народного союзу «Наша Україна» визнали незадовільною роботу голови осередку Олени Бондаренко — народного депутата, близького до ПРП. Замість неї, як повідомляє «Обком», новим лідером обласної НСНУ став інший нардеп — Вадим Литвин. Він перейшов у «Нашу Україну» тільки 8 грудня 2004 року, у парламент він обирався як член Компартії, входив також у фракції КПУ, ПППУ-«Трудова Україна», був позафракційним.

* * *

      Партію «Слов'янський народно-патріотичний союз», зареєстровану в Мін'юсті України під №95 (голова — народний депутат Петро Толочко) перейменовано на «Партію політики Путіна». Таке рішення прийняте на черговому ІІІ з'їзді СНПС. Як повідомили агентству «Інтерфакс-Україна» у прес-службі ППП, партія має намір узяти участь у майбутніх виборах до парламенту і місцевих рад. А зміна назви партії пов'язана з тим, що політика, яка проводиться в Росії з 2000 року, розглядається СНПС як приклад для використання в Україні з урахуванням місцевих особливостей.

* * *

      У ніч з 23 на 24 вересня невідомі зловмисники скоїли напад на офіс харківської організації Соцпартії. Як повідомляє прес-служба СПУ, співробітники офісу, прийшовши вранці на роботу, побачили, що грати на вікнах зірвані, «а приміщення буквально розтрощене — зловмисники розбили навіть підвісну стелю; вся оргтехніка розбита та облита рідиною, схожою на клей, цією ж рідиною заляпані стіни». Той факт, що зловмисники не мали на меті грабувати офіс, вказує на політичні причини нападу. Підозра падає на симпатиків Володимира Гошовського, який донедавна був головою харківського обкому СПУ, але втратив партквиток через «антипартійну підривну діяльність».

Дата

      24 вересня в. о. міністра внутрішніх справ Юрій Луценко перед засіданням Кабміну роздав міністрам крашанки, в тому числі поклав яйця і на стіл перед Прем'єром Єхануровим. Луценко пояснив, що відзначає таким чином так званий «День яйця» — річницю «яєчного теракту» в Івано-Франківську, коли кандидат в президенти Віктор Янукович впав після попадання в нього «невстановленого тупого предмету» й надалі почав втрачати рейтинг.

Виправдання

      Прес-секретар лідера Партії регіонів Ганна Герман спростовує дані про те, що уточнення до проекту Меморандуму між владою опозицією, в якому слово «оппозиция» російською мовою написано з двома помилками, вносив своєю рукою Віктор Янукович. За словами Герман, це не його почерк, а вся історія з «апозицією» схожа на «страшну провокацію».

  • У Верховній Раді оголошено перерву

    Після ранкових голосувань щодо програми діяльності уряду та законопроекту про пропорційну виборчу систему відбулося екстрене засідання фракції “Наша Україна”. >>

  • Почати знизу

    Доки український парламент, попри майданні обіцянки, не поспішає саморозпускатися, а ідея загальної децентралізації влади лишається в проектах, політики місцевого рівня вирішили взяти ініціативу в свої руки і почати ділитися досвідом та налагоджувати співпрацю з колегами, не чекаючи вказівок згори. >>

  • Вiдставили до лiкарнi

    Прокурор Черкаського району Руслан Олійник, він же син екс-мера Черкас і відомого народного депутата України Володимира Олійника, нині у реанімації. Туди він потрапив після того, як районну прокуратуру пікетували черкаські активісти, вимагаючи його відставки. >>

  • «УДАР» коліном

    Верховна Рада, котра ніяк не зважиться на «суїцид», помалу викликає гостре роздратування у найбільш палких прихильників дострокових парламентських виборів. Цього тижня із незвичною для себе різкою риторикою виступив депутат від «УДАРу» Павло Розенко, котрий заявив наступне: «УДАР» наполягатиме, щоб на одному з перших засідань через два тижні було все-таки проголосовано постанову (про саморозпуск), яка була підписана трьома політсилами... >>

  • Морозу відріжуть зв'язок,

    Як уже повідомлялося, спікер розпущеного парламенту Олександр Мороз планує скликати 4 вересня сесію ВР. На заваді цьому можуть стати досить цікаві чинники. >>