ХРО­НІ­КА

17.09.2005

Хо­кей

      Ки­їв­сь­кий «Со­кіл» у від­кри­то­му чем­пі­о­на­ті Бі­ло­ру­сі про­дов­жив пе­ре­мож­ну се­рію до чо­тирьох мат­чів. По­зав­чо­ра ук­ра­їн­ці ро­зіб­ра­ли­ся з аут­сай­де­ром — ХК «Ві­тебськ» — з ра­хун­ком 3:0 (Си­до­ров, 12; Мат­вій­чук, 14 (менш.); Лит­ви­нен­ко, 27 (більш.)). Пер­шою шай­бою у скла­ді ки­ян від­з­на­чив­ся 19-річ­ний Ми­ко­ла Си­до­ров — син ві­до­мо­го у ми­ну­ло­му хо­ке­їс­та «Со­ко­ла». А ось Олек­сандр Мат­вій­чук за свій ге­ро­їч­ний гол поп­ла­тив­ся стру­сом моз­ку — щой­но за­ки­нув­ши шай­бу, він урі­зав­ся го­ло­вою в борт і те­пер зму­ше­ний бу­де про­пус­ти­ти при­най­м­ні нас­туп­ний матч сво­єї ко­ман­ди. Він від­бу­деть­ся в не­ді­лю — пі­до­піч­ні Се­у­кан­да вдо­ма прий­ма­ти­муть чем­пі­о­на Бі­ло­ру­сі, мін­сь­ку «Юність».

      Ре­зуль­та­ти ін­ших мат­чів 4-го ту­ру ВЧБ: «Ке­ра­мін» — «Юність» — 4:4, «Ди­на­мо» — «Хім­во­лок­но» — 3:1, «Хі­мік-СКА» — «Го­мель» — 0:1, «Ме­та­лургс» — «Ні­ман» — 0:1, «Ри­га-2000» — «Брест» — 3:2.

      Тур­нір­не ста­но­ви­ще: «Со­кіл», «Го­мель» — 12, «Ди­на­мо» — 10, «Хім­во­лок­но» — 9, «Ке­ра­мін» — 7, «Юність», «Ри­га-2000» — 6, «Ні­ман» — 3, «Ме­та­лургс», «Брест», «Хі­мік-СКА» — 1, «Ві­тебськ» — 0.

Хо­кей на тра­ві

      На  чо­ло­ві­чо­му чем­пі­о­на­ті Єв­ро­пи у ди­ві­зі­о­ні «Кубок вик­ли­ку-1» у Він­ни­ці нас­тає по­ра ви­рі­шаль­них по­є­дин­ків. Збір­на Ук­ра­ї­ни, роз­т­ро­щив­ши у дру­го­му мат­чі тур­ні­ру  шведiв— 5:0, вий­ш­ла до пів­фі­на­лу, де по­мі­ря­єть­ся си­лою з ко­ман­дою Гіб­рал­та­ру.

Фут­бол

      Юні­ор­сь­ка збір­на Ук­ра­ї­ни (U-19) на по­лі НТК ФФУ

ім. Бан­ни­ко­ва про­ве­ла пов­тор­ний спа­ринг із ко­ман­дою Іта­лії. Дво­бій за­кін­чив­ся не­мир­ною ні­чи­єю 1:1 (Яко­вен­ко, 50 — Мо­мен­те, 56), а ре­фе­рі дві­чі по­ка­зав чер­во­ну кар­т­ку гос­по­да­рям і од­но­го ра­зу — гос­тям.

      Уже в жов­т­ні в Лат­вії хлоп­ці Ана­то­лія Буз­ни­ка пос­пе­ре­ча­ють­ся за пу­тів­ку до фі­наль­ної час­ти­ни ЧЄ-2006 зі збір­ни­ми Вір­ме­нії, Сер­бії і Чор­но­го­рії та гос­по­да­ря­ми.

Те­ніс

      Ки­ян­ка Оле­на Бон­да­рен­ко на тур­ні­рі WTA третьої ка­те­го­рії Wismilak International на Ба­лі (Ін­до­не­зія) сен­са­цій­но пе­рег­ра­ла 14-ту ра­кет­ку сві­ту Алі­сію Мо­лік з Ав­с­т­ра­лії — 6:4, 6:2 — і про­би­ла­ся до чвер­ть­фі­на­лу. Але на цій ста­дії пер­ша ра­кет­ка Ук­ра­ї­ни пос­ту­пи­ла­ся вчо­ра ки­та­ян­ці На Лі — 4:6, 6:3, 2:6.

Ве­лос­порт

      Піс­ля чо­тирьох ета­пів «Ту­ру Поль­щі» ук­ра­ї­нець Ярос­лав По­по­вич по­сі­дає 22-ге міс­це, від­с­та­ю­чи від лі­де­ра на 24 се­кун­ди. Сер­гій Гон­чар пе­ре­бу­ває на 67-й по­зи­ції за­галь­но­го за­лі­ку, Во­ло­ди­мир Гус­тов — на 69-му. На чо­лі гон­ки з різ­ни­цею у 4 се­кун­ди йдуть іта­лій­ці Па­о­лі­ні й Бен­на­ті.

Стриб­ки на ба­ту­ті

      У гол­лан­д­сь­ко­му Ей­н­д­хо­ве­ні про­хо­дить 24-й чем­пі­о­нат сві­ту. Олім­пій­сь­кий чем­пі­он Афін-2004 Юрій Ні­кі­тін із Ми­ко­ла­є­ва у ква­лі­фі­ка­ції по­сів ли­ше 78-ме міс­це.

Олім­пізм

      Зи­мо­ві Олім­пій­сь­кі іг­ри у Ту­ри­ні, що від­бу­дуть­ся у лю­то­му нас­туп­но­го ро­ку, от­ри­ма­ли свій де­віз — Passion lives here («Азарт жи­ве тут»).