Три з трьох: усі ук­ра­їн­сь­кі клу­би ма­ють гар­ні шан­си про­би­ти­ся в гру­по­вий ра­унд дру­го­го за зна­чен­ням єв­ро­куб­ка

17.09.2005
Три з трьох: усі ук­ра­їн­сь­кі клу­би ма­ють гар­ні шан­си про­би­ти­ся в гру­по­вий ра­унд дру­го­го за зна­чен­ням єв­ро­куб­ка

(РЕЙТЕР.)

«Шах­тар» вчить­ся хо­ди­ти  в  Єв­ро­пу

      Не­рід­ко з ук­ра­їн­сь­ки­ми гран­да­ми трап­ля­єть­ся так, що піс­ля вильо­ту з Лі­ги чем­пі­о­нів во­ни без особ­ли­во­го нат­х­нен­ня вис­ту­па­ють у Куб­ку УЄ­ФА і, як нас­лі­док, там теж на­дов­го не зат­ри­му­ють­ся. Але цьо­го ра­зу до­нець­кий «Шах­тар», схо­же, де­мон­с­т­рує, що вже по­до­лав цю «хво­ро­бу рос­ту» і го­то­вий би­ти­ся на мак­си­му­мі мож­ли­вос­тей і в дру­го­му за ран­гом єв­ро­пей­сь­ко­му клуб­но­му тур­ні­рі. Опо­нен­том чем­пі­о­на Ук­ра­ї­ни у чет­вер бу­ла кра­ща ко­ман­да Угор­щи­ни — «Деб­ре­цен». Упер­ше виг­рав­ши ти­тул у на­ці­о­наль­ній пер­шос­ті, деб­ре­цен­ці у ква­лі­фі­ка­ції Лі­ги чем­пі­о­нів дві­чі роз­би­ли на друз­ки хор­ват­сь­кий «Гай­дук», а по­тім так са­мо не­щад­но бу­ли скрив­д­же­ні  футболiстами «Ман­чес­тер юнай­тед».

      До­нець­кі вбо­лі­валь­ни­ки ще раз до­ве­ли, як люб­лять свою ко­ман­ду, за­пов­нив­ши три­бу­ни РСК «Олім­пій­сь­кий» май­же пов­ніс­тю на зус­т­рі­чі з да­ле­ко не най­силь­ні­шим ко­лек­ти­вом Ста­ро­го Сві­ту. Під­т­ри­ма­ти «по­ма­ран­че­во-чор­них» прий­ш­ли, зок­ре­ма, й олім­пій­сь­кі чем­пі­он­ки Яна Клоч­ко­ва й Лі­лія Под­ко­па­є­ва. Вра­зи­ло, як під час ви­ко­нан­ня гім­ну «Шах­та­ря» пе­ред по­чат­ком зус­т­рі­чі три­бу­ни, ві­та­ю­чи ко­ман­ду, під­во­дять­ся, на­че лу­нає дер­жав­ний гімн. Час­т­ка сла­ви «по­ма­ран­че­во-чор­них» пе­ре­па­ла й гру­пі сто­лич­них жур­на­ліс­тів, яких на аре­ну при­вез­ли на клуб­но­му ав­то­бу­сі.

      При­хиль­ни­ки гір­ни­ків за­не­по­ко­ї­ли­ся, ко­ли не­за­дов­го до мат­чу роз­пов­сю­ди­ла­ся ін­фор­ма­ція, що че­рез ви­со­ку тем­пе­ра­ту­ру не зіг­рає ка­пі­тан Ти­мо­щук. По­тім ви­я­ви­ло­ся, що у стар­то­во­му скла­ді вза­га­лі не­має жод­но­го ук­ра­їн­ця. Але цьо­го ве­чо­ра свою ро­бо­ту чу­до­во ви­ко­на­ла бра­зиль­сь­ка ко­ло­нія «Шах­та­ря». Пі­до­піч­ним же Ат­ті­ли Шуп­ки не до­по­мог­ла ані за­мі­на поль­сь­кої бри­га­ди суд­дів на бель­гій­сь­ку, ані при­бут­тя до сто­ли­ці Дон­ба­су аж за два дні до зус­т­рі­чі.

      Свою за­ряд­же­ність на гру в Куб­ку УЄ­ФА Бран­дао, ви­лу­че­ний в ос­тан­ньо­му мат­чі ук­ра­їн­сь­кої пер­шос­ті з «Ар­се­на­лом», про­де­мон­с­т­ру­вав ще за се­кун­ду до стар­то­во­го свис­т­ка, ко­ли здій­с­нив «фаль­с­тарт» у нап­ря­мі во­ріт су­пер­ни­ка. Але не дар­ма! Не­а­би­я­кий по­рив тем­нош­кі­рий фор­вард під­т­вер­див уже за хви­ли­ну, ко­ли в де­бют­ній ата­ці з флан­гу ви­дав іде­аль­ний пас на спів­віт­чиз­ни­ка Ела­но, і то­му тіль­ки й ли­ша­ло­ся, що ура­зи­ти не­за­хи­ще­ну по­ло­ви­ну «рам­ки».

      До­мі­ну­ван­ня гос­по­да­рів бу­ло то­таль­ним; їх­ній пів­за­хист прос­то зну­щав­ся над су­пер­ни­ка­ми, але те, як ук­ра­їн­сь­кий чем­пі­он мар­ну­вав гольо­ві мо­мен­ти, вик­ли­ка­ли не­доб­рі по­чут­тя: так мо­же прий­ти роз­п­ла­та за без­печ­ність. Про­те той са­мий Бран­дао, «за­по­ров­ши» кіль­ка чи не сто­від­сот­ко­вих мож­ли­вос­тей, у то­му чис­лі й ви­хід сам на сам із Чер­нян­сь­ки, на 35-й хви­ли­ні за­бив фе­но­ме­наль­ний м'яч п'ятою піс­ля прос­т­рі­лу з флан­гу. Вза­га­лі цьо­го ве­чо­ра флан­ги «Шах­та­ря» без­пе­ре­бій­но пос­тав­ля­ли «сна­ря­ди» у штраф­ний май­дан­чик угор­ців, де кре­мез­ні, але де­що по­віль­ні за­хис­ни­ки гос­тей не всти­га­ли за пруд­ки­ми гір­ни­ка­ми.

      Пе­ред мат­чем Мір­ча Лу­чес­ку ка­зав, що ба­жав би за­без­пе­чи­ти ви­хід «Шах­та­ря» у гру­по­вий тур­нір Куб­ка УЄ­ФА вже в До­нець­ку. Фак­тич­но це ста­ло­ся вже в пер­шо­му тай­мі, ко­ли Ела­но фін­та­ми зму­сив обо­рон­ця зро­би­ти під­ніж­ку, а Бран­дао з «поз­нач­ки» офор­мив дубль.

      Піс­ля пе­рер­ви на по­лі на­реш­ті з'явив­ся ук­ра­ї­нець — Ан­д­рій Во­ро­бей за­мі­нив Чіп­рі­а­на Ма­рі­ку. Ру­мун­сь­кий на­па­да­ю­чий, не ма­ю­чи ос­тан­нім ча­сом іг­ро­вої прак­ти­ки, не впи­сав­ся у гру ко­ман­ди і кіль­ка ра­зів галь­му­вав пер­с­пек­тив­ні кон­т­ра­та­ки. Фор­вард же збір­ної Ук­ра­ї­ни знай­шов свій шанс від­з­на­чи­ти­ся, і зно­ву піс­ля прос­т­рі­лу з флан­гу, — 4:0! Але свят­ко­ву фе­є­рію тро­хи зіп­су­вав 25-річ­ний се­не­га­лець Сі­ді­бе, ура­зив­ши во­ро­та Лаш­тув­ки у швид­кій ата­ці на пе­ре­дос­тан­ній хви­ли­ні гри. Утім по­ба­че­не по­зав­чо­ра в До­нець­ку не дає при­во­дів сум­ні­ва­ти­ся у пе­ре­мо­зі «Шах­та­ря» над угор­ця­ми за су­мою двох мат­чів та ви­хо­ді ук­ра­їн­сь­ко­го чем­пі­о­на в гру­по­вий тур­нір.

Мір­ча Лу­чес­ку, го­лов­ний тре­нер «Шах­та­ря»:

      — Як­би ме­ні до гри ска­за­ли, що ми виг­ра­є­мо 4:1, я був би за­до­во­ле­ний. Але піс­ля мат­чу ду­маю, що «Шах­тар» за та­кої кіль­кос­ті гольо­вих мо­мен­тів мав пе­ре­ма­га­ти з біль­шим ра­хун­ком. Це нам не вда­ло­ся, бо ко­жен із грав­ців ата­ки хо­тів від­з­на­чи­ти­ся сам. «Деб­ре­цен» — не­по­га­ний ко­лек­тив, про­те на­ша ко­ман­д­на швид­кість бу­ла знач­но ви­ща за їх­ню. Од­нак  пи­тан­ня про ви­хід у гру­по­вий ра­унд Куб­ка УЄ­ФА за­ли­ша­єть­ся від­к­ри­тим.

Ат­ті­ла Шуп­ка, го­лов­ний тре­нер «Деб­ре­це­на»:

      — Як­би ми про­ве­ли весь матч так, як дру­гий тайм, мож­ли­во, й під­су­мок був би ін­шим. Ре­а­лі­зу­ва­ти свої мож­ли­вос­ті нам пе­реш­ко­ди­ли трав­ми фут­бо­ліс­тів і те, що грав­ці ді­я­ли не так, як пла­ну­ва­ло­ся. Ми прид­ба­ли мо­ло­дих на­па­да­ю­чих за­мість ве­те­ра­нів, але їм ще пот­рі­бен час, щоб во­ни заг­ра­ли й по­ка­за­ли се­бе. М'ячі про­пус­ти­ли че­рез влас­ні по­мил­ки, спо­ді­ва­ю­ся, що в Угор­щи­ні ми їх не до­пус­ти­мо і зіг­ра­є­мо гід­но. Наш гол у во­ро­та су­пер­ни­ка все­ляє на­дію на ус­піш­ну гру в до­маш­ньо­му мат­чі.

* * *

«Шах­тар» — «Деб­ре­цен» (Угор­щи­на) — 4:1

До­нецьк, РСК «Олім­пій­сь­кий». 24 200 гля­да­чів

      Суд­дя — ван де Вель­де (Бель­гія)

      «Шах­тар»: Лаш­тув­ка, Срна, Сей­хан, Ле­ван­дов­сь­кий, Рац, Ма­ту­за­лем (Жад­сон, 76), Ду­ляй, Ела­но, Фер­нан­дінь­йо, Бран­дао (Бе­лік, 84), Ма­рі­ка (Во­ро­бей, 46)

      «Деб­ре­цен»: Чер­нян­сь­ки, Сот­ма­рі, Дом­бі (Мес­са­рош, 46), Шан­дор, Брно­вич, Ком­ло­ши, Бер­нат, Ні­ко­лов (Сі­ді­бе, 46), Хол­мо­ши, Кіш, Егер

      Го­ли: Ела­но, 1; Бран­дао, 35, 45+1 (пен.); Во­ро­бей, 73 — Сі­ді­бе, 89

      По­пе­ред­жен­ня: Сей­хан, 75 — Сот­ма­рі, 38

До­нецьк — Ки­їв.

Клю­чі до ус­пі­ху ле­жа­ли на «Тум­бі»

      На­пе­ре­дод­ні мат­чу нас­тав­ник до­неч­чан Олек­сандр Се­ві­дов ска­зав, що йо­го ко­ман­да праг­ну­ти­ме зіг­ра­ти в Са­ло­ні­ках так, як із «Во­лин­ню», а не як із ки­їв­сь­ким «Ди­на­мо». І прий­нят­ним ре­зуль­та­том бу­де ли­ше пе­ре­мо­га. Про­ти лу­чан «ме­та­лур­ги» справ­ді по­ка­за­ли од­ну з най­ліп­ших ігор за ос­тан­ній рік, що вель­ми зас­му­ти­ло грець­ко­го «роз­від­ни­ка» ПА­ОКа, який усе це ба­чив на влас­ні очі. І не див­но, що з пер­ших хви­лин зус­т­рі­чі в Са­ло­ні­ках гос­ті, як і обі­ця­ли, по­ча­ли шу­ка­ти щас­тя бі­ля чу­жих во­ріт. Гос­по­да­рів же йти в ата­ку зак­ли­ка­ли ек­с­пан­сив­ні убо­лі­валь­ни­ки та слав­ноз­віс­на пере­ва­га влас­но­го по­ля, че­рез що гра від­бу­ва­ла­ся на зус­т­річ­них кур­сах. У та­кій си­ту­а­ції виз­на­чаль­ною стає зіг­ра­ність ко­ман­ди та ін­ди­ві­ду­аль­на май­с­тер­ність ок­ре­мих ви­ко­нав­ців.

      Ба­га­то хто, ска­жі­мо, ра­дів, ко­ли свій де­бют у «Ме­та­лур­гу» Олек­сандр Ко­си­рін від­з­на­чив дуб­лем у во­ро­та «Во­ли­ні». Про­те по­є­ди­нок на сер­йо­з­ні­шо­му рів­ні зас­від­чив, що проб­ле­му швид­ко­го вход­жен­ня в ко­ман­д­ні схе­ми це не ви­рі­шує. У по­є­дин­ку на ста­ді­о­ні «Тум­ба» бу­ло кіль­ка важ­ли­вих мо­мен­тів, ко­ли у віль­ній зо­ні опи­няв­ся хто зав­год­но, але не Ко­си­рін. Чо­го вар­тий епі­зод, ко­ли сам на сам із То­ху­рог­лу вий­шов Рис­тич і про­бив нев­да­ло. Вар­то за­у­ва­жи­ти, що пе­ред мат­чем у Са­ло­ні­ках прой­ш­ла по­туж­на зли­ва, і серб прос­то пос­лиз­нув­ся. Але нас­туп­ні два гольо­ві мо­мен­ти пе­реко­на­ли, що кра­ще  на гос­т­рі пе­ре­да­чі пар­т­не­рів від­гук­нув­ся б про­фе­сі­о­наль­ний бом­бар­дир.

      За­те за спра­ву взяв­ся Сер­гій Ши­щен­ко. Спо­чат­ку йо­му не вис­та­чи­ло де­щи­ці, щоб від­з­на­чи­ти­ся у пер­шо­му тай­мі, — піс­ля од­но­го з йо­го «пос­т­рі­лів» із «дру­го­го по­вер­ху» м'яч влу­чив у по­пе­ре­чи­ну. Щоп­рав­да, на той час «ме­та­до­ни» вже зму­ше­ні бу­ли ві­діг­ра­ва­ти­ся: Ар­сен Не, який за­мі­нив дис­к­ва­лі­фі­ко­ва­но­го Че­че­ра на по­зи­ції цен­т­р­бе­ка, прог­рав єди­но­бор­с­т­во Ме­це­лю, і піс­ля йо­го прос­т­рі­лу Саль­пі­ні­гі­ді­су за­ли­ши­ло­ся тіль­ки під­с­та­ви­ти но­гу. І все ж од­но­го ра­зу ата­ку­ю­ча «зв'яз­ка» ук­ра­їн­сь­ко­го клу­бу спра­цю­ва­ла без­до­ган­но, ко­ли Ко­си­рін ви­вів Ши­щен­ка на во­ро­та і той без ви­гад­ки по­туж­но про­бив повз гол­кі­пе­ра.

      У під­сум­ку «Ме­та­лург» пе­ред пов­тор­ним по­є­дин­ком має в ак­ти­ві ре­зуль­та­тив­ну гос­тьо­ву ні­чию і впер­ше піс­ля пам'ят­них «вльо­тів» «Вер­де­ру», «Пар­мі» й «Ла­ціо» з оп­ти­міз­мом ди­вить­ся на пер­с­пек­ти­ви пот­рап­лян­ня в груповий ра­унд Куб­ка УЄ­ФА.

* * *

ПА­ОК (Гре­ція) — «Ме­та­лург» (До­нецьк, Ук­ра­ї­на) — 1:1

Са­ло­ні­ки, ста­ді­он «Тум­ба». 20 000 гля­да­чів

      Суд­дя — Сан­тья­го (Іс­па­нія)

      ПА­ОК: То­ху­рог­лу, Фа­тіх (Ши­ка­ба­ла, 75), Ка­рі­пі­діс, Ме­га­хед, Уде­зе, Ва­ге­ліс (Ма­ла­де­ніс, 57), За­го­ра­кіс, Ха­ра­лам­бус, Его­мі­ніс (Фе­чін, 54), Ме­цель, Сал­пі­гі­діс

      «Ме­та­лург»: Вірт, Г'юзе­лов, Не, Фло­ря, Алі­у­це (Ме­лі­кян, 90+2), За­кар­лю­ка, Зо­тов, Рис­тич (Олек­сі­єн­ко, 83), Тка­чен­ко, Ши­щен­ко, Ко­си­рін (При­йо­мов, 89)

      Го­ли: Сал­пі­гі­діс, 25 — Ши­щен­ко, 68

      По­пе­ред­жен­ня: Зо­тов, 39

Юві­лей­ні страж­дан­ня шот­лан­д­ців і чер­го­ві єв­ро­под­ви­ги дніп­рян

      Един­бург зус­т­рів гос­тей із Дніп­ро­пет­ров­сь­ка ці­ка­вим ба­не­ром на ста­ді­о­ні «Іс­тер Ро­уд»: на пла­ка­ті бу­ло роз­мі­ще­но наз­ви всіх єв­ро­пей­сь­ких клу­бів, з яки­ми «Хайбс» (так ско­ро­че­но на­зи­ва­ють цю ко­ман­ду в Шот­лан­дії) гра­в  уп­ро­довж 50 ро­ків з дня де­бю­ту на єв­ро­а­ре­ні. Це не прос­то да­ни­на іс­то­рії — так гос­по­да­рі на­тяк­ну­ли на про­дов­жен­ня юві­лей­ної «ко­лек­ції» вже цьо­го ро­ку.

      На пер­ший пог­ляд, зда­ва­ло­ся, пі­до­піч­ним Ен­то­ні Мо­уб­рея ні­чо­го не за­ва­дить від­с­вят­ку­ва­ти пів­сто­літ­ню річ­ни­цю вис­ту­пів у єв­ро­куб­ках пе­ре­мо­гою, ад­же во­ни не­що­дав­но обіг­ра­ли у на­ці­о­наль­но­му чем­пі­о­на­ті гран­дів — «Рей­н­д­жерс» і «Сел­тік», то­ді як «Дніп­ро» з та­кою кіль­кіс­тю жах­ли­вих проб­лем ще ба­чи­ти не до­во­ди­ло­ся. У сто­ли­цю Шот­лан­дії не змог­ли при­ї­ха­ти че­рез трав­ми На­за­рен­ко, Єзер­сь­кий, Ма­тю­хін, Бід­нен­ко і Ри­кун (ос­тан­ній пот­ра­пив у ДТП, под­ро­би­ці яко­го по­ки за­мов­чу­ють). Та­кож до «ос­но­ви» не пот­ра­пи­ли Кер­но­зен­ко, Ба­ла­ба­нов, Ми­хай­лен­ко, Кос­ти­шин. І як мож­на піс­ля цьо­го оці­ни­ти той факт, що ук­раїн­сь­кі «на­пів­дуб­ле­ри» з пер­ших хви­лин зму­си­ли гос­по­да­рів від­би­ва­ти­ся?!

      Від по­раз­ки шот­лан­д­ців уря­ту­вав поль­сь­кий гол­кі­пер Збіг­нєв Мал­ков­сь­кий, який у ней­мо­вір­них стриб­ках від­бив уда­ри Крав­чен­ка та Кор­ні­лен­ка (дві­чі). «Дніп­ро» пе­ре­ва­жав су­пер­ни­ка впро­довж усі­єї гри, але мо­же бу­ти за­до­во­ле­ний і нульо­вою ні­чи­єю, бо в од­но­му з епі­зо­дів ук­ра­їн­цям по­щас­ти­ло, ко­ли нап­ри­кін­ці пер­шо­го тай­му Бра­ун про­бив повз Ар­те­ма Кус­лія і влу­чив у стій­ку во­ріт. Те­пер пі­до­піч­ним Ку­че­рев­сь­ко­го дос­тат­ньо мі­ні­маль­ної пе­ре­мо­ги на рід­но­му «Ме­те­о­рі» 29 ве­рес­ня.

* * *

«Хай­бер­ні­ан» (Шот­лан­дія) — «Дніп­ро» (Ук­ра­ї­на) — 0:0

Един­бург. «Іс­тер Ро­уд». 17 500 гля­да­чів

      Суд­дя — Фіс­ка (Да­нія)

      «Хай­бер­ні­ан»: Мал­ков­сь­кі, Хогг, Мер­фі, Віт­те­кер, Сміт (Кол­ду­елл, 46), Том­сон, Шилз, Стю­арт (Спрул, 53), Бра­ун (Гласс, 70), Буз­лен, О'Кон­нор.

      «Дніп­ро»: Кус­лій, Ру­сол, Рад­чен­ко, Гри­цай, Шер­шун, Ше­ла­єв, Крав­чен­ко, Се­моч­ко, Ко­тен­ко, Ан­д­рі­єн­ко (Мо­туз, 80), Кор­ни­лен­ко (Ба­ла­ба­нов, 75)

      По­пе­ред­жен­ня: Спрул, 60 — Ан­д­рі­єн­ко, 17; Се­моч­ко, 25

А ІН­ШІ ЯК?

     По­зав­чо­ра у Санкт-Пе­тер­бур­зі «Зе­ніт» і грець­кий АЕК зно­ву про­тис­то­я­ли один од­но­му. У ми­ну­ло­му се­зо­ні ро­сі­я­ни роз­т­ро­щи­ли афін­сь­ку ко­ман­ду 5:1, а цьо­го ра­зу за учас­ті трьох ук­ра­їн­ців ро­зій­ш­ли­ся нульо­вим «ми­ром». Спі­вак і Гор­ш­ков від­бі­га­ли по 90 хви­лин за «Зе­ніт», Вен­г­лин­сь­кий — 84 за гос­тей.

      Більш про­дук­тив­но про­вів матч ка­пі­тан «Крильєв со­вє­тов» Ан­д­рій Гу­син. Пів­за­хис­ник збір­ної Ук­ра­ї­ни від­з­на­чив­ся за­би­тим м'ячем на до­би­ван­ні, чим пос­п­ри­яв яс­к­ра­вій пе­ре­кон­ли­вій пе­ре­мо­зі са­мар­ців над ми­ну­ло­річ­ним крив­д­ни­ком «Шах­та­ря» — гол­лан­д­сь­ким АЗ — 5:3. Вар­то від­з­на­чи­ти, що в між­се­зон­ня ко­ман­да з Ал­к­ма­а­ра втра­ти­ла кіль­кох про­від­них ви­ко­нав­ців, за­те її за­раз очо­лює ві­до­мий Луї ван Галь.

      Чин­ний во­ло­дар Куб­ка УЄ­ФА мос­ков­сь­кий ЦСКА ли­ше в дру­го­му тай­мі здо­лав не­пос­туп­ли­вих дан­ців із «Мід­тьюл­лан­да» зав­дя­ки дуб­лю бра­зильця Кар­валь­йо.

      Вда­лий старт ро­сі­ян під­т­ри­мав у Нор­ве­гії й чем­пі­он кра­ї­ни «Ло­ко­мо­тив». Пер­ший гол у скла­ді за­ліз­нич­ни­ків іта­лій­ця Ру­о­по­ло доз­во­лив мос­к­ви­чам зрів­ня­ти ра­ху­нок у по­є­дин­ку з нор­везь­ким «Бран­ном», а не­за­ба­ром ко­лиш­ній тор­пе­до­вець Ле­бе­ден­ко при­ніс і пе­ре­мо­гу.

      Гід­но про­тис­то­яв пред­с­тав­ни­ку се­рії А — «Па­лер­мо» — кіп­р­сь­кий «Анор­то­сіс». Гра­ю­чий тре­нер гос­тей гру­зин Кец­бая зу­мів вип­ра­ви­ти ра­ху­нок на більш при­єм­ний — 1:2.

      Ні­як не на­бу­де най­к­ра­щих кон­ди­цій ук­ра­їн­сь­кий «ні­мець» Ан­д­рій Во­ро­нін. Йо­го «Ба­йєр» слі­дом за «Лі­вер­пу­лем» доз­во­лив обіг­ра­ти се­бе в рід­них сті­нах iз мі­ні­маль­ним ра­хун­ком 0:1 со­фій­сь­ко­му ЦСКА. Ук­ра­ї­нець ві­діг­рав пов­ний матч, але ав­тог­раф у во­ро­тах бол­гар за­ли­ши­ти не зу­мів.

      Най­біль­шою ж нес­по­ді­ван­кою став роз­г­ром ан­г­лій­сь­ко­го «Евер­то­на», який ви­ле­тів із ква­лі­фі­ка­ції Лі­ги чем­пі­о­нів, вчи­не­ний бу­ха­рес­т­сь­ким «Ди­на­мо» — 5:1.

      Ін­ша ві­до­ма ру­мун­сь­ка ко­ман­да — «Стя­уа» — під про­во­дом на­шо­го Оле­га Про­та­со­ва «від­ван­та­жи­ла» три «су­хі» м'ячі в сіт­ку нор­везь­кої «Во­ле­рен­ги».

Воронiн «Байєру» не допомiг.

ТАБ­ЛО

«Крилья со­вє­тов» (Ро­сія) — АЗ (Гол­лан­дія) — 5:3

      Го­ли: Ле­їл­тон, 12; Ада­му, 45; Ков­ба, 50; Гу­син, 62; Бо­бер, 90 — Влар, 18; Пе­рес, 56; Ар­ве­лад­зе, 85

ЦСКА (Ро­сія) — «Мід­тьюл­ланд» (Да­нія) — 3:1

      Го­ли: Гу­сєв, 21; Кар­валь­йо, 76, 79 — Пім­понг, 23

«Зе­ніт» (Ро­сія) — АЕК (Гре­ція) — 0:0

«Бранн» (Нор­ве­гія) — «Ло­ко­мо­тив» (Ро­сія) — 1:2

      Го­ли: Він­терс, 44 — Ру­о­по­ло, 72; Ле­бе­ден­ко, 78

«Се­вілья» (Іс­па­нія) — «Майнц» (Ні­меч­чи­на) — 0:0

«Гі­ма­ра­єш» (Пор­ту­га­лія) — «Віс­ла» (Поль­ща) — 3:0

«Бол­тон» (Ан­г­лія) — «Ло­ко­мо­тив» (Плов­див, Бол­га­рія) — 2:1

«Мо­на­ко» (Фран­ція) — «Ві­лем II» — 2:0

      Го­ли: Ка­по, 24; Аде­ба­йор, 48

«Ба­нік» (Че­хія) — «Хе­рен­вен» (Гол­лан­дія) — 2:0

«Мід­д­л­с­б­ро» (Ан­г­лія) — «Ксан­ті» (Гре­ція) — 2:0

«Па­лер­мо» (Іта­лія) — «Анор­то­сіс» (Кіпр) — 2:1

      Го­ли: Ко­рі­ні, 6; Брі­єн­ца, 30 — Кец­бая, 77

«Ро­ма» (Іта­лія) — «Аріс» (Гре­ція) — 5:1

      Го­ли: Ак­ві­ла­ні, 1; Па­нуч­чі, 22, 44; Мон­тел­ла, 28; Тот­ті, 53 — Сан­гур­го, 40

«Халь­м­с­тад» (Шве­ція) — «Спор­тінг» (Пор­ту­га­лія) — 1:2

«Ди­на­мо» (Ру­му­нія) — «Евер­тон» (Ан­г­лія) — 5:1

      Го­ли: Ні­ку­лес­ку, 27; Зі­чу, 55; Пет­ре, 71; Бра­ту, 75, 90 — Йо­бо, 30

«Во­ле­рен­га» (Нор­ве­гія) — «Стя­уа» (Ру­му­нія) — 0:3

      Го­ли: Ра­дої, 22; Якоб, 35; Го­ян, 74

ГАК (Ав­с­т­рія) — «Страс­бур» — 0:2

«Осер» (Фран­ція) — «Лев­сь­ки» (Бол­га­рія) — 2:1

«Тром­се» (Нор­ве­гія) — «Га­ла­та­са­рай» (Ту­реч­чи­на) — 1:0

«Жер­мі­наль» (Бель­гія) — «Мар­сель» (Фран­ція) — 0:0

«Гам­бург» (Ні­меч­чи­на) — «Ко­пен­га­ген» (Да­нія) — 1:1

«Црве­на звез­да» (Сер­бія і Чор­но­го­рія) — «Бра­га» (Пор­ту­га­лія) — 0:0

«Брон­д­бю» (Да­нія) — «Цю­рих» (Швей­ца­рія) — 2:0

«Сла­вія» (Че­хія) — «Корк Сі­ті» (Ір­лан­дія) — 2:0

АПО­ЕЛ (Кіпр) — «Гер­та» (Ні­меч­чи­на) — 0:1

«Ланс» (Фран­ція) — «Гроц­лін» (Поль­ща) — 1:1

«Грас­с­хоп­перс» (Швей­ца­рія) — «Мю­Па» (Фін­лян­дія) — 1:1

«Ба­зель» (Швей­ца­рія) — «Ши­ро­кі брі­єг» (Бос­нія і Гер­це­го­ви­на) — 5:0

«Лі­текс» (Бол­га­рія) — «Генк» (Бель­гія) — 2:2

«Фе­йє­но­орд» (Гол­лан­дія) — «Ра­під» (Бх, Ру­му­нія) — 1:1

«Ренн» (Фран­ція) — «Оса­су­на» (Іс­па­нія) — 3:1

«Бе­шик­таш» (Ту­реч­чи­на) — «Маль­ме» (Шве­ція) — 0:1

«Ві­кінг» (Нор­ве­гія) — «Аус­т­рія» (Ав­с­т­рія) — 1:0

«Мак­ка­бі» (П-Т, Із­ра­їль) — «Пар­ти­зан» (Сер­бія і Чор­но­го­рія) — 0:2

«Теп­лі­це» (Че­хія) — «Ес­паньол» (Іс­па­нія) — 1:1

«Ба­йєр» (Л, Ні­меч­чи­на) — ЦСКА (Бол­га­рія) — 0:1

      Гол: То­до­ров, 15

«Се­ту­бал» (Пор­ту­га­лія) — «Сам­п­до­рія» (Іта­лія) — 1:1

«Штут­гарт» (Ні­меч­чи­на) — «Дом­жа­ле» (Сло­ве­нія) — 2:0

      Го­ли: То­мас­сон, 7; Ген­т­нер, 89