Бандит, мільйонер, поліцейський, президент

15.09.2005
Бандит, мільйонер, поліцейський, президент

Теодор Рузвельт і «дуже» схожий на нього Леонардо Ді Капріо.

      Режисеру Мартінові Скорсезе, схоже, дуже сподобалося працювати з Леонардо Ді Капріо. Незважаючи на те, що останній їхній спільний проект — «Авіатор» (перед тим були ще вражаючі «Банди Нью-Йорка») виявився дещо менш успішним, ніж сподівалися учасники зіркового дуету, парочка з італійськими коренями прізвищ знову сповнена рішучості вразити світ. Новий проект Скорсезе, в якому Ді Капріо вкотре дістанеться головна роль, присвячений президентові США Теодору Рузвельту. У стрічці, в основу якої покладена політична біографія «Зліт Теодора Рузвельта» Едмуна Морріса (до речі, за неї автор отримав Пулітцерівську премію), розповідається про перші кар'єрні кроки політика до його 26-річчя.

      За екранізацію фільму взялася компанія «Парамаунт пікчерз». Скорсезе планує зосередитися на ключових епізодах молодості Рузвельта: спершу — випускника Гарвардського університету, потім — начальника поліції Нью-Йорка, згодом — помічника морського міністра. Участь майбутнього президента в американо-іспанській війні, коли він командував першим добровольчим кінним полком, дозволила йому перемогти на виборах губернатора штату Нью-Йорк. До посади президента залишався один крок: у січні 1901 року Теодор був обраний віце-президентом США, а у вересні того ж року очолив державу після вбивства президента Маккінлі.
      Отже, Ді Капріо знову доведеться перенестися на початок минулого сторіччя. До слова, зараз вони разом зі Скорсезе працюють над фільмом про поліцейського (його, звісно, грає Лео), який працює під прикриттям на мафіозний клан, що прибрав до рук бостонську поліцію. Прем'єра цієї стрічки запланована на наступний рік.