Шева відзначився, але герой — Кака

15.09.2005
Шева відзначився, але герой — Кака

Завдяки голам Кака й Шевченка (двоє лiворуч) «мiланiсти» перемогли туркiв. (РЕЙТЕР.)

      Старт елітного турніру європейських клубів не приніс особливих сенсацій. Якщо не вважати такою продовження падіння мадридського «Реалу». Іспанські «королі» позавчора були биті чемпіоном Франції. Найтитулованіша команда континенту вдруге поспіль свій стартовий матч у Лізі чемпіонів програє на виїзді з рахунком 0:3. Минулого року «Галактікос» поступилися «Байєру», а тепер — чвертьфіналісту двох останніх розіграшів, «Ліону». До речі, судячи з того, як легко французи забили три голи зірковим гостям (а ще — не реалізували пенальті), з третьої спроби вони здатні пройти бодай до півфіналу Суперліги.

      Загалом тривале входження у сезон, схоже, стає фірмовою ознакою піренейських клубів. Усе, на що спромігся новачок турніру — «Бетіс», — це мінімальна поразка чинному володареві супертрофею на своєму полі. До речі, команда з Севільї пропустила перший гол від 20-річного форварда «Ліверпуля» Флорана Сінами-Поньоля вже на 90-й секунді. Так само, програшем із різницею в один гол удома, дебютував у Лізі чемпіонів ще один клуб — словацька «Артмедіа Петржалка». Перемогти «Інтер» братиславцям не допомогло навіть раннє вилучення Верона.

      Наш Андрій Шевченко забив за «Мілан» у третій грі поспіль, але на той момент героєм зустрічі на «Сан-Сіро» вже був його партнер Кака, який відзначився дублем. Особливо вишуканим став другий гол бразильця, коли він самотужки видряпав м'яч, на швидкості обіграв трьох захисників «Фенербахче» і не залишив шансів воротареві. Перший гол Кака «поклав» точним ударом метрів із двадцяти. Українець же може тішитися тим, що забив Волкану Демірелю — тому самому голкіперу, якого у Києві не змогли пробити партнери капітана збірної України. Щоправда, Шеві тільки й лишалося, що підставити ногу перед порожніми воротами після удару Сержиньйо.

      Мінімальні перемоги ПСВ і «Челсі» (відповідно — над «Шальке» й «Андерлехтом») було здобуто в популярному й успішному стилі останніх років — «класному» прагматизмі.

      У несподіваної ж поразки «Олімпіакоса» є свій цікавий підтекст — після швидкого автоголу захисника «Русенборга» греків закликав відійти назад їхній наставник — норвежець Солльєд. У такий спосіб досвідчений тренер, звичайно, ненавмисно, але допоміг своєму співвітчизнику Хегмо переможно дебютувати на високому рівні.

      І все ж один грек цього вечора був задоволений як ніколи. Кіріакос точним ударом головою забив переможний м'яч шотландського «Рейнджерс» у ворота «Порту».

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. Груповий етап.

1-й тур (результати вівторка):

Група А

ПСВ (Голландія) — «Шальке» (Німеччина) — 1:0

      Гол: Хесселінк, 33

«Мілан» (Італія)» — «Фенербахче» (Туреччина) — 3:1

      Голи: Кака, 18, 87; Шевченко, 89 — Алекс, 63 (пен.)

Група F

«Ліон» (Франція) — «Реал» (Іспанія) — 3:0

      Голи: Кар'ю, 21; Жуніньйо, 26; Вільтор, 31

      Нереалізоване пенальті: Жуніньо, 42 («Л»)

«Олімпіакос» (Греція) — «Русенборг» (Норвегія) — 1:3

      Голи: Лаго, 19 (у свої ворота) — Шелбред, 42; Маврогенідіс, 48 (у свої ворота); Сторфлор, 90

Група G

«Бетіс» (Іспанія) — «Ліверпуль» (Англія) — 1:2

      Голи: Арсу, 51 — Сінама-Поньоль, 2; Луїс Гарсія, 14

«Челсі» (Англія) — «Андерлехт» (Бельгія) — 1:0

      Гол: Лемпард, 19

Група H

«Артмедіа» (Словаччина) — «Інтер» (Італія) — 0:1

      Гол: Круз, 17

      Вилучення: Верон, 55 («І»)

«Рейнджерс» (Шотландія) — «Порту» (Португалія) — 3:2

      Голи: Ловенкрандс, 35; Пршо, 59; Кіріакос, 85 — Пепе, 47, 71