Перегони наосліп

14.09.2005

      Виявляється, серед рекордів, які можна бити, є й офіційний рекорд зі швидкості їзди серед... сліпих. І днями в цій царині було встановлене нове світове досягнення. Його автор — 33-річний Гайн Вагнер, незрячий із Південно-Африканської Республiки. Як повідомляє Бі-Бі-Сі, він на своєму «Мазераті V8 Gransport» розігнався до 269 км/год. Попередній рекорд становив 233 км/год.

      Відбувалася незвичайна гонитва за унікальним результатом на злітно-посадочній смузі одного з аеродромів на північному заході ПАР. Перед заїздом Вагнер тренувався п’ять годин. Цікаво, що жодна страхова компанія не погодилася застрахувати сліпого водія, але на рівній поверхні і без усіляких перешкод Гайн не надто й ризикував.

      «Це надзвичайне відчуття! Наче злітаєш! Щоправда, все закінчилося надто швидко», — ділиться враженнями шибайголова.

      До речі, на крутій червоній тачці він ганяв не просто так, а підвів під рекорд благодійну базу, зібравши 9500 доларів для Південно-Африканського товариства сліпих. Тепер мета Вагнера — побиття рекорду серед сліпих пілотів авіамашин. За це йому обіцяли винагороду ще в 15,5 тис. доларів, і їх Гайн також хоче перевести у фонд колег по нещастю. Навчитися водити літак наосліп чоловік хоче максимум за півроку.