Десь на дні серця Джексона

10.09.2005
Десь на дні серця Джексона

Жлоб Колін Фаррел.

 

      Американські зірки продовжують, хто як може, допомагати жертвам стихії в Новому Орлеані. Дехто — грішми. Зокрема, після актора Ніколаса Кейджа й співачки Селін Діон по мільйону доларів переказали репери Шон Комбс і Джей-Зі, наречений Бейонс Ноулз. Але дуже часто знаменитості відверто «жлобляться» (ну шкода їм розлучатися із заробленими важкою працею грішми!) і вигадують надто вже екстравагантні способи підтримки. Про інтернет-аукціон, організований Морганом Фріменом, «УМ» уже писала. А тепер-от стало відомо, що ще один знаменитий представник Голлівуду — Колін Фаррелл — «випендрився» ще оригінальніше. Виконавець ролі Александра Македонського в однойменному блокбастері, який заробив на цьому фільмі не менше 10 «лимонів» «баксів», розщедрився для потерпілих від витівок «Катріни» «аж» на 20 тисяч доларів. Та й то не на свої: актор зібрав їх із... жінок, які висловили бажання... оплатити зустріч із самим Коліном!

      Саме так усе й було: Фаррелл організував своєрідні публічні торги, виставивши на них як лот себе самого. Спочатку претендентками на побачення з «Македонським» були одразу десятеро його фанаток, разом вони зібрали майже «десятку», але їхню ставку подвоїла ще відданіша й багатша шанувальниця Фаррелла. Саме вона зрештою й отримала актора у своє розпорядження на цілий вечір.

      І скажіть, що не жлобство! Он навіть така світська дурепа, як Періс Хілтон, за право зустріти в її компанії Новий рік скачала з одного крутелика аж 200 тисяч доларів. І це — без усіляких «ураганних» мотивацій.
      Усе ж таки по-різному ці зірки розуміють поняття благодійності. Он, скажімо, Джон Траволта зі своєю дружиною Келлі Престон нічого не вигадували, а просто доставили на своєму приватному літаку в Луїзіану 5 тонн продовольства для потерпілих від «Катріни». Таким чином актор підтримав мешканців міста Батон-Руж. А вже невдовзі Траволта був у Новому Орлеані, куди завіз для потреб рятувальників 400 доз вакцини від правця (рос. — «столбняка»).

      Інша справа, коли знаменитість — банкрут, а допомогти чимось хоче. Як, приміром, співак Майкл Джексон. Нещодавно виправданий судом любитель маленьких хлопчиків заявив, що має намір повторити власний подвиг 20-річної давнини і записати благодійну пісню за участю іменитих колег. Як відомо, у 1985 році складена Джексоном хітова пісня We Are The World («Ми — це світ») суттєво посприяла збиранню коштів у фонд допомоги голодуючим Африки.

      «Я не можу без болю дивитися на страждання людей у моїй країні. Я закликаю усіх представників музичної індустрії приєднатися до мене і допомогти тим, у кого стихія відняла все», — повідомив Джексон. Трек під робочою назвою From the Bottom of My Heart («Десь на дні мого серця») він хоче записати упродовж двох тижнів.

 

Жертовний Джон Траволта.