ХРОНІКА

10.09.2005

Волейбол

      Чоловіча збірна України, програвши позавчора й останній матч групового турніру хорватам — 0:3 (21:25, 21:25, 21:25), завершила свій виступ на чемпіонаті Європи у Римі. За весь турнір підопічні Віктора Михальчука виграли лише три партії. Підсумкове становище в нашій групі: Росія — 10, Італія — 9, Польща — 8, Хорватія — 7, Португалія — 6, Україна — 5. У півфіналах сьогодні зустрінуться: Росія — Іспанія, Італія — Сербія і Чорногорія.

Баскетбол

      Перед стартом на чемпіонаті Європи чоловіча збірна України бере участь у турінірі у Франції. Позавчора підопічні Защука поступилися команді господарів з рахунком 83:96 (Медведенко (25), Печеров (19)).

Дзюдо

      Українець Віталій Бубнов приніс нашій команді першу медаль на чемпіонаті світу, що стартував у Єгипті. Він програв лише у фінальній сутичці вагової категорії до 100 кг японцю Сузукі й отримав срібну нагороду.

Художня гімнастика

      На міжнародному турнірі серії Гран-прі у Голландії перші два місця в абсолютній першості посіли росіянки Капранова й Сесіна. Киянки Ганна Безсонова й Наталка Годунко опинилися на третій і четвертій позиціях. Відігралися українки в окремих видах програми. Годунко була кращою у вправах зі стрічкою і булавами, Безсонова — з обручем. Крім того, Ганна отримала «срібло» із м'ячем і «бронзу» — з булавами.

Теніс

      У другому колі «Меморіалу Коляскіна» — турніру-«челенджера» в Донецьку — Сергій Ярошенко у трьох партіях поступився поляку Куботу, а Михайло Філіма пробився до чвертьфіналу, здолавши італійця Віко. У парному розряді Філіма разом з Орестом Терещуком, перегравши четвертий дует змагань — Мергя/Щукін (Румунія/Росія) з рахунком 6:7, 6:3, 6:2, вийшли до півфіналу.

* * *

      Відкритий чемпіонат США. Чоловіки. Чвертьфінали. Федерер (Швейцарія, 1) — Налбандян (Аргентина, 11) — 6:2, 6:4, 6:1; Х'юїтт (Австралія, 3) — Ніємінен (Фінляндія) — 2:6, 6:1, 3:6, 6:3, 6:1. Мікст. Фінал. Гантухова/Бхупаті (Словаччина/Індія) — Среботнік/Зімонич (Словенія/Сербія і Чорногорія) — 6:4, 6:2.