Жертва. Олігархам чи справедливості?

10.09.2005

Валерій Пустовойтенко, співголова фракції «Трудова Україна»—НДП:

      — Я вітаю той крок і мужність Президента, який відправив уряд у відставку. Я хотів би, щоб він не тільки відправив уряд у відставку, а й зробив чистку в органах виконавчої влади і призначив людей, які сьогодні в цьому плані можуть працювати.

СДПУ(о) (із партійної заяви):

      — Президент не здатний керувати і йому не можна довірити формування нового уряду та інших органів виконавчої влади. Не можна дозволяти Ющенку експериментувати з державою та народом України тому, що результатом таких експериментів буде економічний та політичний колапс держави.

Валентина Семенюк, голова Фонду держмайна:

      — Просто відбулася суперечка у команді Президента. Але Президент вирулить цю ситуацію.

Михайло Бродський, заступник голови партії «Батьківщина»:

      — Президент Ющенко розгляд персональної справи Порошенка... перетворив на політичну кризу, став на захист свого бізнес-оточення і приніс Юлію Тимошенко в жертву помаранчевим олігархам.

Петро Симоненко, лідер Комуністичної партії:

      — Відправивши у відставку вище керівництво держави, Ющенко зобов'язаний розділити з ними всю повноту відповідальності за прорахунки в економіці, внутрішній і зовнішній політиці, за які тепер розплачується весь народ, — піти у відставку й сам. В умовах нинішньої політичної кризи комуністи бачать єдиний вихід — негайний вступ у силу положень конституційної реформи. Усю владу в Україні має взяти на себе Верховна Рада.

Інна Богословська, лідер ГО «Віче України»:

      — Віктор Ющенко переконливо продемонстрував, що джерелом влади в Україні є саме народ. Той самий народ, який вийшов на київський Майдан у листопаді минулого року і на нікопольський Майдан (біля заводу феросплавів. — Ред.) в серпні нинішнього.

Партія «Єдина Україна» Богдана Губського (із заяви):

      — Ущемлення апетитів бізнесменів від влади з боку Тимошенко вартували їй посади Прем'єр-міністра. Клани зробили свою чорну справу і тепер ніхто не буде заважати їм грабувати народне добро, створене не одним поколінням українців... Сьогодні питання національної безпеки України — це об'єднання всіх дійсно демократично налаштованих прогресивних сил навколо Юлії Тимошенко з метою проведення дострокових парламентських виборів у січні 2006 року. Об'єднаймося навколо Юлії Тимошенко!

Віктор Янукович, лідер Партії регіонів:

      — У політичному процесі немає нічого неможливого.

      (Так, за словами прес-секретаря Ганни Герман-Стеців, Янукович відповів на питання про можливість консолідації зусиль із блоком Юлії Тимошенко).

Олександр Чорноволенко,

член фракції Народного руху:

      — Сильна опозиційна Тимошенко одразу вбиває будь-які шанси Януковича і його блоку подолати 3-відсотковий бар'єр, а також Литвина. Не виключено, що таким чином ми можемо перейти до фактично двопартійної системи: угруповання навколо Президента і навколо Тимошенко.

Віктор Таран (Терен), народний депутат із фракції БЮТ:

      — Сьогодні радість через край в таборі Медведчуків—Ківалових, п'янка радість у промосковській п'ятій колоні. Але не радійте, Юлія Тимошенко ніколи не збиратиме в одну торбу антиукраїнські сили, і несправедливість та людська образа ніколи не заступить їй України.

(За матеріалами «Оглядача», УНІАН,

«Української правди», «5-го каналу», прес-служб партій та політиків).

  • У Верховній Раді оголошено перерву

    Після ранкових голосувань щодо програми діяльності уряду та законопроекту про пропорційну виборчу систему відбулося екстрене засідання фракції “Наша Україна”. >>

  • Почати знизу

    Доки український парламент, попри майданні обіцянки, не поспішає саморозпускатися, а ідея загальної децентралізації влади лишається в проектах, політики місцевого рівня вирішили взяти ініціативу в свої руки і почати ділитися досвідом та налагоджувати співпрацю з колегами, не чекаючи вказівок згори. >>

  • Вiдставили до лiкарнi

    Прокурор Черкаського району Руслан Олійник, він же син екс-мера Черкас і відомого народного депутата України Володимира Олійника, нині у реанімації. Туди він потрапив після того, як районну прокуратуру пікетували черкаські активісти, вимагаючи його відставки. >>

  • «УДАР» коліном

    Верховна Рада, котра ніяк не зважиться на «суїцид», помалу викликає гостре роздратування у найбільш палких прихильників дострокових парламентських виборів. Цього тижня із незвичною для себе різкою риторикою виступив депутат від «УДАРу» Павло Розенко, котрий заявив наступне: «УДАР» наполягатиме, щоб на одному з перших засідань через два тижні було все-таки проголосовано постанову (про саморозпуск), яка була підписана трьома політсилами... >>

  • Морозу відріжуть зв'язок,

    Як уже повідомлялося, спікер розпущеного парламенту Олександр Мороз планує скликати 4 вересня сесію ВР. На заваді цьому можуть стати досить цікаві чинники. >>