А сейф непросто відкривався...

07.09.2005

      Пограбування банку, втеча злодіїв на авто, переслідування, відстрілювання, карколомні перевороти й вибухи — звична картина для кінобойовиків. У житті подібне буває рідко. А щоб крадіжка сейфа призвела до катастрофи поїзда — таке, скажете ви, перебір навіть для кіно. Далебі! В Австрії неуявний курйоз став рельністю.

      А було це так. Група «джентльменів удачі» вирішила пограбувати одного бізнесмена, але винести гроші змогла лише з сейфом. 15-кілограмова броньована ємність просто так відчинятися не хотіла, і злодії не придумали нічого кращого, як покласти сейф на залізничну колію. Мовляв, їхатиме поїзд — сейф розіб'є.

      Власне, так і сталося. Унаслідок наїзду локомотива на сейф той справді відкрився. Однак майже всі гроші розлетілися на велику територію, так що зібрати їх бандитам було непросто. А ще більше ускладнило операцію те, що потяг одержав сильні ушкодження і пішов під укіс. Слава Богу, внаслідок аварії ніхто з пасажирів не постраждав, повідомили агенції ABC News у поліції.

      Ясна річ, що зібрати купюри в таких умовах злодії не могли. До речі, виявилося, що в сейфі було не так і багато грошей — менше 5 тисяч євро.