Добродійники за мільйон доларів

06.09.2005
Добродійники за мільйон доларів

      І супердержави іноді потребують гуманітарної допомоги. Після проходження урагану «Катріна» півднем США наслідки стихії допомагають ліквідувати, зокрема, численні добродійники з-за кордону та всередині країни. І не лише грішми, а й через заснування громадських ініціатив. Так, приміром, відомий американський кіноактор Морган Фрімен створив інтернет-ресурс, мета якого — збирати кошти для допомоги потерпілим від руйнівного буревію.

      «Усім відомо, що коли десь у світі відбувається катастрофа, Сполучені Штати приходять на допомогу, — говорить Фрімен, Бог у фільмі «Брюс усемогутній». — Зараз милосердя потрібно нам удома, і ми закликаємо всіх, хто має таку змогу, надати матеріальну допомогу жертвам стихії».

      Морган вирішив збирати гроші за допомогою аукціону, один із лотів якого — запрошення на показ фільму «Незакінчене життя», нової картини за участю актора. Пропонуються також сувеніри кінематографічної тематики.

      До речі, партнерка Фрімена по «оскароносному» фільму «Крихітка за мільйон доларів» Хіларі Суонк була в складі знімальної групи, яка працювала в Новому Орлеані й залишила місто перед нападом «Катріни».

      А ось колега Фрімена по голлівудському цеху Ніколас Кейдж вирішив не випендрюватися з якимись аукціонами й не пошкодував для жертв урагану власних грошей. Актор передав американському Червоному Хресту аж мільйон доларів на допомогу мешканцям Нового Орлеана. Можливо, така щедрість зумовлена тим, що в найбільшому місті штату Луїзіана Кейдж має будинок.

      Також цілий «лимон» зі своїх гонорарів переказала новоорлеанцям канадська співачка Селін Діон.