23:25 — рахунок надії?

06.09.2005

      На чемпіонаті Європи в Італії i Сербiї й Чорногорiї, куди пробилася чоловіча збірна України, її наставник Віктор Михальчук змушений обходитися без двох провідних вихованців чемпіона країни, харківського «Локомотива», — «блокувальника» Володимира Титаренка та його тезки Татаринцева. У обох гравців — травми, що є досить дивним, адже позаду не важкий сезон, а міжсезоння. Щоправда, на рівні збірних підготовка розпочалася вже давно, але її хиби загальновідомі — збори наша перша команда проводила не за методичним обгрунтуванням, а за принципом «вийде — не вийде».

      З цієї точки зору, старт українців на Євро-2005 на Апеннінах із двох поразок виглядає закономірним, бо у збірних Італії та Росії, крім загалом високого класу гравців, є ще й сучасний підхід до найдрібніших деталей підготовки. А ось те, що з шести партій за два дні у палаці «Палалоттаніка» підопічні Михальчука три програли лише з мінімальним рахунком 23:25, а ще по разу — 21:25 та 22:25, свідчить про непоганий потенціал нашої омолодженої команди. Обидва поєдинки показали, що в нас немає проблем iз розігруючим Сергієм Щавинським, у якого п'ятий показник на чемпіонаті серед гравців свого амплуа, пристойний рівень результативності. I хоч би як там було, а в Італію українські волейболісти поїхали недаремно — травмований Татаринцев підписав контракт з італійським клубом серії А1 «Тоно Каліппо Вібо», а Гатін — із «Таранто» (серія А2). Прагнення інших сподобатися селекціонерам з Аппенін, вочевидь, і буде тією провідною силою, яка допоможе нашій команді більш-менш успішно «набувати досвід» на європейському рівні. Про позитивний результат на чемпіонаті вже, як ви зрозуміли, не йдеться.

 

ТАБЛО

Чемпіонат Європи-2005

Чоловіки

Група 1. Рим

Україна — Росія — 0:3 (22:25, 23:25, 21:25)

Італія — Україна — 3:0 (25:17, 25:23, 25:23)

      Результати інших матчів нашої групи: Польща — Хорватія — 3:0; Італія — Португалія — 3:0; Португалія — Хорватія — 2:3; Росія — Польща — 3:1.

      Становище команд: Італія, Росія — 4, Польща, Хорватія — 3, Україна, Португалія — 2