ХРОНІКА

03.09.2005
Теніс

      Донеччанка Юлія Бейгельзімер і чешка Івета Бенешова не зуміли стрибнути вище голови і поступилися вже в першому колі відкритого чемпіонату США 16-й парі турніру Кириленко/Дулко (Росія/Аргентина) — 4:6, 7:6, 1:6. В одиночних розрядах у четвер впевнено пройшла далі більшість «сіяних» гравців: Олена Дементьєва, Анастасія Мискіна, Ліндсей Девенпорт, Амелі Моресмо, Жюстін Енен-Ерден — у жінок, Андре Агассі, Гільєрмо Корія — у чоловіків. Щоправда, постраждалими виявилися швед Йоханссон (14) й аргентинець Пуерта (10), які поступилися французу Гросжану й швейцарцю Ваврінці, відповідно.

* * *

      На «челенджері» у Києві український дует Філіма/Терещук пробився до півфіналу, здолавши у четвер хорватсько-шведську пару Каранушич/Ландсберг — 6:0, 4:6, 6:3. Учора 18-річний Олександр Недовєсов пробував свої сили у чвертьфіналі проти іспанця Фрайле. Напередодні мешканцю Алушти пощастило, оскільки грузин Лабадзе не зміг вийти проти нього на корт, бо ушкодив ногу, граючи в пейнтбол. Сьогодні на «Київ оупен» відбудуться півфінальні баталії, а завтра — фінали.

Футбол

      У Донецьку відкрили нове футбольне поле для майбутніх вихованців Академії футболу «Шахтаря». Унікальність його в тому, що штучний газон останнього покоління оцінюється в мільйон доларів. Найближчими роками чемпіон країни планує побудувати ще 6-8 подібних полів.

Шахи

      Представниця краматорської школи Наталія Здебська стала переможницею етапу відкритого Кубка Росії. 19-річна чемпіонка України серед дівчат віком до 20 років у Санкт-Петербурзі впевнено випередила 48 суперниць із Росії, України, Вірменії й Молдови.

Легка атлетика

      На змаганнях в італійському Роверето броварчанин Олександр Корчмід посів друге місце у стрибках із жердиною, подолавши висоту переможця (5,81 м) — італійця Джибіліско — і поступившись йому за кількістю спроб. Вікторія Паламар із Запорізької області стала третью у стрибках у висоту (1,93 м).

      Юрій Білоног переміг серед штовхальників ядра на турнірі у словацькій Банській-Бистриці з результатом 20,22 м. Наталія Пигида виграла в Дубниці забіг на 100 м (11,73 сек.).