Лебедина пісня «лебединої» сукні

31.08.2005
Лебедина пісня «лебединої» сукні

Бйорк у тому самому «лебеді з яйцями».

      Екстравагантна ісландська співачка Бйорк продає своє знамените плаття, в якому вона з'явилася на церемонію вручення «Оскарів» у 2001 році. Воно було стилізоване під лебедя: з крилами, шиєю, що обвивалася навколо шиї Бйорк, головою, дзьобом і крилами. Тоді, у 2001-му, Бйорк подивувала-повеселила чимало гостей поважної кінопремії. Коли вони втомилися обговорювати й без того чудернацьке плаття ісландки, вона підняла пелену, і звідти викотилося... яйце.

      «Люди думали, що мені справді подобається це вбрання. Але це був лише жарт, — зізналася потім співачка. — Особливо мені сподобалося «нести яйця». За вечір я «знесла» їх шість. Це дуже смішно, коли до тебе з неймовірно серйозним обличчям підходить охоронець, підіймає те яйце і запитує, чи я випадково чогось не загубила».

      Якщо Бйорк не виправдовується (а що, може, вона жартами намагається приховати кепсько підібране вбрання?), то справу зроблено: її «лебідь» і потішив, і подивував, відтак зріс у ціні. Певне, тому співачка так радо погодилася на пропозицію організаторів благодійного інтернет-аукціону eBay: вони попросили знаменитостей «здати» їм ті речі, з якими пов'язана якась веселенька історія.

      В аукціоні, окрім Бйорк, засвітяться речі й інших представників шоу-бізу. Наприклад, сонцезахисні окуляри вдови легендарного «бітла» Джона Леннона Йоко Оно, мотоциклетний шолом лідера «Блур» та «мультяшних» «Горіллаз» Деймона Елбарна, сорочка Генсека ООН Кофі Аннана тощо. Цікаво тільки, які історії пов'язані з цими речами? Але в цьому ще одна родзинка торгів: разом із річчю покупцю продаватимуть оту саму цікаву історію.

      Усі кошти надійдуть до міжнародного благодійного агентства. Онлайн-аукціон триватиме тиждень, із 18 по 25 вересня.