Швачка чи співачка?

31.08.2005
Швачка чи співачка?

Гвен Стефані.

      Якщо поп-зірка, яка прославилася у складі гурту, має здорові амбіції, то рано чи пізно порушить питання про сольну кар'єру. Смаглява американка Гвен Стефані з No Doubt стала «окремо взятою» ще минулої осені, коли одноосібним виконанням власної пісні «Чого ти чекаєш?» проголосила «суверенітет», а заодно й відкрила церемонію вручення нагород American Music Awards. Тоді з'явився й перший диск співачки — Love, Angel, Music, Baby (перші літери цих слів утворюють абревіатуру LAMB, або ж у перекладі з англійської — «ягня»).

      Мабуть, саме «ягнятком» була 35-річна Гвен на початку «вільного плавання», бо воно в неї, відверто кажучи, не надто вдавалося. Не надто сприяла зростанню популярності колишньої дівчини з No Doubt і розкрутка власної «модної лінії». Але зірка вперто просовує в маси марку «іменних» елегантних костюмів, білизни, дитячого одягу й навіть цифрових фотокамер. Мовляв, додатковому заробітку та значимості в шоу-бізнесі це не завадить. Днями Стефані представила навіть відгалудження від свого основного «модного лейблу» — «дешевшу» лінію «Харадзуку ловерз». Ці речі коштують від 45 до 100 доларів.

      Як каже «окремо взята» зірка Гвен Стефані, вона вже не може писати сингли просто так, а обов'язково має паралельно випустити одяг, який «передає настрій та ідею, закладені в пісні».

      Зауважмо, що ключові поняття для музичної величини — все ж пісні, а не бюстгальтери й кофти. Тому потрібно щось робити і на сцені, біля мікрофона. Виконавиця це розуміє і оголошує своє перше «всесвітнє» турне. Гастроль, щоправда, охопить здебільшого рідну Америку, стартує 16 жовтня у Фініксі й фінішує 10 листопада у Х'юстоні, а називатиметься... «Харадзуку ловерз». Одяг на продаж і музика таки надто тісно переплелися у Гвен...