ХРОНІКА

31.08.2005
Допінг

      Міжнародна федерація легкої атлетики (IAAF) заявила, що в аналізах двох спортсменів на недавньому чемпіонаті світу в Гельсінкі виявлені заборонені препарати. На жаль, одним із них став метальник молота із Нової Каховки Владислав Піскунов. Оскільки українець у 1994 році вже отримував трирічну дискваліфікацію, нинішній скандал із допінгом, скоріше за все, прирікає його на довічне відлучення від спорту. Нагадаємо, що минулого року такого вироку зазнала наша штовхальниця ядра Віта Павлиш.

Футбол

      Суперники наших команд у Кубку УЄФА провели матчі у національних чемпіонатах. Найбільше здивував шотландський «Хайберніан», з яким грати «Дніпру»: з рахунком 3:0 він розтрощив у Глазго «Рейнджерс».

      Чемпіон Угорщини — «Дебрецен» (опонент «Шахтаря») — виграв 2:1 у «Дьйора».

      У першому турі чемпіонату Греції суперник донецького «Металурга» — ПАОК — поступився 0:1 «Ксанті».

      Олег Венглинський, до речі, відбігав 90 хвилин за АЕК, який у гостях розійшовся нульовою нічиєю з «Атромітосом».

* * *

      Андрій Шевченко став третім футболістом, відзначеним премією «Золота нога». У понеділок у Монако він залишив слід своєї ступні на цементі «Алеї зірок», виборовши це право в конкуренції з Мальдіні й Фігу. У минулі два роки у князівстві «наслідили» італієць Баджо й чех Недвед.

Теніс

      Киянка Олена Бондаренко у першому колі відкритого чемпіонату США поступилася 30-й «сіяній» — японці Аї Сугіямі — з рахунком 7:5, 4:6, 3:6. А сенсацією першого дня у Нью-Йорку стала поразка у двох партіях п'ятого номеру «посіву» — росіянки Світлани Кузнецової — від маловідомої співвітчизниці Катерини Бичкової. У чоловічій «одиночці» також несподівано зійшов із дистанції дев'ятий тенісист турніру — аргентинець Гаудіо, який у трьох сетах поступився американцю Бейкеру.

Баскетбол

      Учора ввечері в останньому кваліфікаційному турнірі в Туреччині виявляли володаря єдиної путівки на чемпіонат Європи-2005 серед жіночих команд. Для досягнення мети збірній України необхідно було здолати полячок з різницею у 12 очок. Напередодні наші опонентки переграли команду Словаччини з рахунком 79:63, викресливши її з числа претендентів на перше місце в турнірі.

Велоспорт

      В Іспанії триває 60-та професійна велобагатоденка «Вуельта». Жоден з українців участi у гонці не бере, а її головним питанням є те, чи зуміє іспанець Роберто Ерас встановити новий рекорд «Вуельти», вигравши змагання вчетверте поспіль. Поки що після трьох етапів лідирує австралієць Макгі.