ХРОНІКА

26.08.2005

Теніс

      У кваліфікації четвертого з турнірів серії «Великого шолома» — відкритого чемпіонату США — четверо із шести українок подолали бар'єр першого кола. Далі йдуть Ольга Савчук, Катерина Бондаренко, Вікторія Кутузова й Олена Антипіна, а зійшли з дистанції Юлія Бейгельзімер і Марія Коритцева. Відразу до основної сітки потрапили Олена Бондаренко (зустрінеться з японкою Сугіямою) та Юліана Федак (зіграє з американкою Глетч).

Велоспорт

      35-річний український велогонщик Сергій Гончар залишає італійську команду «Доміна Ваканце» і наступного сезону виступатиме за німецьку «Те-мобайл».

* * *

      На одноденній гонці в Італії «Гран-прі Нобілі» українець Руслан Подгорний дистанцію 185 км подолав другим слідом за відомим господарем траси — Доміано Кунего.

* * *

      Французька газета «Екіп» оприлюднила результати аналізів на допінг американця Ленса Армстронга, взятих у нього 1999 року на «Тур де Франс». Тоді виявляти заборонений препарат — еретропоетин — не вміли, тому його наявність з'ясували лише нині. Семиразовий переможець «Великої петлі» заявив, що допінгу ніколи не вживав.

Паралімпізм

      Супервдало виступають українські спортсмени з вадами фізичного розвитку на чемпіонаті Європи з легкої атлетики у фінському місті Еспоо. За два дні змагань вони здобули шість золотих медалей — Тетяна Якибчук (штовхання ядра), Алла Мальчик (метання диска), Світлана Горбенко й Антон Скачков (стрибки у довжину), Олег Ліщинський (біг на 1500 м), Інна Дяченко (200 м) — і дві бронзові: Олександр Дрига (1500м), Вікторія Кравченко (200 м).