ХРОНІКА

20.08.2005

Футбол

      Слідом за Юрієм Дмитруліним до лав сімферопольської «Таврії» приєднався голкіпер київського «Динамо» Віталій Рева. Як і у випадку з досвідченим захисником, оренда динамівського воротаря розрахована до кінця року.

* * *

      Колишній півзахисник київського «Динамо» білорус Олександр Хацкевич, який не зміг працевлаштуватися у Шотландії та Росії, підписав контракт із мінським «Динамо» на два з половиною роки.

* * *

      Нападаючий збірної Англії Майкл Оуен після річної перерви повертається з Іспанії до рідного «Ліверпуля», оскільки не зумів закріпитися в основному складі мадридського «Реалу». 25-річний форвард планує вийти на поле вже 26 серпня у матчі за Суперкубок УЄФА проти московського ЦСКА.

Універсіада-2005

      Не збавляють обертів українські спортсмени на літніх студентських іграх у Туреччині. У четвер, як і попереднього дня, наша скарбничка поповнилася ще п'ятьма медалями, три з яких — найвищої проби. Настільки ж вдало, як у середу плавці, позавчора виступили легкоатлети. Наші професіонали не зустріли гідного опору з боку напіваматорів.

      Іван Гешко після четвертого місця на чемпіонаті світу з легкої атлетики в Гельсінкі у бігу на своїй улюбленій дистанції 1500 м в Ізмірі переміг безпроблемно із скромним часом 3.49,49. У цій же дисципліні у жінок Тетяна Головченко стала другою. Перемогу святкував ще один реваншист — стрибун у довжину Володимир Зюськов (8,06 м — результат, аналогічний «фінському», якого на ЧС-2005 вистачило лише для восьмого місця). А от у стрибках у висоту серед чоловіків новоспечений чемпіон світу Юрій Крамаренко став лише шостим — 2,20 м (у Гельсінкі тиждень тому він переміг, узявши 2,32). Серед стрибунів із жердиною показник Олександра Корчміда (5,70 м) дозволив йому отримати «бронзу».

      В останній день змагань фехтувальників золоті нагороди у командному турнірі шпажисток вибороли наші дівчата Надія Казимирчук, Тетяна Новаковська й Ольга Партала.

      Тим часом основний склад чоловічої баскетбольної збірної України пробився на Універсіаді аж до вирішального матчу. Команда Защука у чвертьфіналі обіграла німців —69:62 (Печеров (16 очок + 10 підборів), С.Балашов (12 + 8)), а вчора по обіді у півфіналі — колектив Сербії і Чорногорії — 69:63 (Печеров (14 + 6 блок-шотів)).

      У загальному заліку Ігор українська команда залишилася на п'ятому місці з 31 медаллю (13+7+11), але наблизилася до суперників із Росії й США.

Хокей

      Український форвард Борис Проценко не зумів пробитися до основного складу очолюваної Анатолієм Богдановим команди російської суперліги — «Витязя» — й залишає підмосковний Чехов.