Наші перемогли німців

20.08.2005

      Незвичний міжнародний марафонський заплив відбувся на Дніпрі в районі Черкас: участь у змаганні на 10-кілометровій дистанції взяли німецькі та черкаські спортсмени. Ініціатором такого двобою на воді став член німецького клубу «Плавці Балтії» Стів Телоке. Разом із ним на береги найбільшої української річки приїхали ще троє співвітчизників, зокрема президент «Плавців Балтії» 43-річний Томас Ріїс. Такій компанії протистояли черкащани — дев'ятеро морських багатоборців, чемпіонів України, призерів Кубка світу та майстрів спорту, вихованців Черкаської КСДЮШ Товариства сприяння обороні України, та ще дев'ятеро спортсменів школи плавання «Надія».

      Заплив розпочався біля села Чапаївка. Плавом до черкаського берега першим дістався українець Олексій Сюткін: шлях водою він здолав за 2 години 27 хвилин. Слідом за ним «пришвартувався» німець Сильвіо Келлер, який показав результат 2 години 30 хвилин. Третім був Стів Телоке (ще плюс 4 хвилини).

      Слід враховувати, що плавання у великій річці — це зовсім інша справа, аніж у басейні. «Мене не здивували такі результати плавців. Вважаю, що межі фізичним можливостям людини немає», — поділився з «УМ» враженнями про марафонський заплив Микола Козлов, заступник начальника управління з питань фізичної культури, спорту та туризму Черкаської облдержадміністрації.

       Такi міжнароднi змагання відтепер вирішено зробити на Черкащині традиційними.