«Касетний скандал» по-американськи

13.08.2005
«Касетний скандал» по-американськи

Бред Пітт ще й продюсер.

      У Голлівуді задумали ще один серйозний фільм про події недавнього американського минулого. Якщо Ніколас Кейдж зніметься у фільмі про «терористичні» події 9 вересня, то компанія «План Бі продакшнз», що належить Бреду Пітту, вже з наступної весни робитиме кіно про найбільший політичний скандал в історії США — уотергейтський.

      Уже відомі навіть імена акторів (тобто акторок), які виконають головні ролі. За повідомленням «Франс пресс», 56-річна володарка двох «Оскарів» Меріл зіграє Марту Мітчелл, дружину генерального прокурора в адміністрації президента Ніксона, дружиною самого президента стане Джилл Клейбург, а ще одна «оскарівська» лауреатка, Гвінет Пелтроу, перевтілиться в жінку Джона Діна. Фільм називатиметься «Брудні трюки», а режисером його буде Райан Мерфі, творець популярного в Америці телесеріалу «Nip/Tuck».

      Художня стрічка опише весь драматизм подій 1972—1974 років, які призвели до відставки республіканця Річарда Ніксона. Почалося все з того, що у вашингтонському готелі «Уотергейт», де розташовувався передвиборчий штаб Демократичної партії, виявили «жучки» для підслуховування телефонних розмов. Білий дім спочатку заявляв, що не має жодного відношення до арештованих зловмисників, які робили «закладки», але вони виявилися близькими до Ніксона співробітниками ЦРУ. Спочатку у відставку подав генпрокурор, а невдовзі — й президент, котрий, як виявилося, сам вів записи усіх розмов у своїй резиденції. Правдивість відповідних плівок була підтверджена спеціальною слідчою комісією...